TDC valdo 100 proc. Lietuvos mobiliojo ryšio bendrovės "Bitė Lietuva" akcijų, todėl šis sandoris turėtų įtakos ir mūsų šalies rinkai. TDC domina fondus, nes jos veiklos sritys gali būti lengvai parduodamos telekomunikacijų verslo konkurentams įvairiose Europos dalyse.

JAV ir Didžiosios Britanijos fondai, kurie neoficialiai susigrupavo į dvi konkuruojančias stovyklas, ruošiasi įsigyti 100 proc. stambiausios Danijos telekomunikacijų operatorės akcijų, dienraščiui teigė su situacija artimai susipažinę šaltiniai. Fondai dar turi pateikti oficialų pasiūlymą. Nei TDC, nei fondų atstovai informacijos nekomentuoja.

Pasak dienraščio, tarp mažiausiai dviejų grupių, pasirengusių sudaryti, kaip manoma, vieną didžiausių Europoje akcijų įsigijimo sandorių, yra Londone įsikūrusi bendrovė "Apax Partners" ir "Permira Advisors", dirbanti kartu su Niujorko "Blackstone Group" ir "Providence Equity Partners of Providence". Kitą grupę sudaro Niujorko "Kohlberg Kravis Roberts & Co." ir Londono "BC Partners".

Šaltiniai, artimai susiję su šia situacija, perspėjo, kad grupių sąjungos gali pasikeisti, nes kai kurios bendrovės gali pasitraukti, o prisijungti kitos.

Beveik visas kompanijas, dabar nusitaikiusias į TDC, anksčiau kovoje dėl vienos stambiausių Ispanijos mobiliojo ryšio operatorių "Amena" pralenkė "France Telecom". Kai kurie iš tų pačių fondų šiais metais pralaimėjo kovą ir dėl Italijos mobiliojo ryšio operatorės "Wind", Čekijos, Austrijos ir kitų šalių ryšių bendrovių.

TDC domina privačias kompanijas, nes jos veiklos sritys gali būti lengvai parduodamos telekomunikacijų verslo konkurentams įvairiose Europos dalyse.

TDC daugiau nei pusę savo beveik 7,7 mlrd. JAV dolerių metinių pajamų gauna iš mobiliojo ir fiksuotojo ryšio paslaugų Europoje, įskaitant Vokietiją, Šveicariją ir Lenkiją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją