„Pagauti juos visus“ – tokio šūkio vedini į viso pasaulio gatves plūsta šimtai tūkstančių žmonių. Jau kelias savaites visame pasaulyje plintanti virtualios realybės žaidimo „Pokemon Go“ manija įtraukia vis daugiau žaidėjų. Žaidimo tikslas – rasti kuo daugiau monstriukų – pokemonų, juos auginti, treniruoti, vėliau kovoti už savo komandą ir tapti geriausiu pokemonų treneriu.

Pokemonai kadaise gimė kaip kompiuterinio žaidimo personažai, tačiau juos dabar sutikti galima įvairiose srityse – kuriami filmai, komiksai, serialai, yra gaminami pokemonų žaislai, taip pat kortų žaidimas. Pasak informacinių technologijų žinovų, tai labai prisidėjo prie dabartinės žaidimo sėkmės.

„Daugelis žmonių, ypatingai JAV ir Japonijoje, užaugo su pokemonais ir jiems bet koks naujas pasirodymas sukelia didelį ažiotažą. Antras dalykas, žaidimas labai sėkmingai padovanojo tai, ką mes pavadintume išplėstine tikrove: kompiuteryje įkeltą vaizdą, pririštą prie fizinės vietos, rakurso žiūrėjimą su telefono kamera ir taip toliau. Kitaip tariant, žaidimas tarsi yra nebe ekrane, bet už jo ribų. Visas pasaulis tampa žaidimo aikštele. Na ir tikriausiai trečias, bet ne pats menkiausias, dalykas yra tai, kad žaidėjai stengiasi pabėgti nuo tėvų, kas yra svarbus momentas“, – teigia informacinių technologijų žinovas Džiugas Paršonis.

Skaičiuojama, kad „Pokemon Go“ žaidžiama ilgiau, negu bendraujama socialine tinkle „Facebook“, unikalių vartotojų per dieną skaičius taip pat didesnis nei platformoje „Twitter“.