Kaip anksčiau mieste žmonės, nudelbę akis į išmaniuosius telefonus, gana laisvai pakeldavo nuo jų akis, taip pat dabar į pasaulį daugelis žvelgia pro telefono kameros akį: rankas ir jose esančius telefonus kelia tam, kad pamatytų kur slepiasi tas brangusis Pikachu. Štai taip jie pereina per gatvę neapsidairę, atsitrenkia į stulpą ar lyjant lietui subado praeivį skėčiu (nes nemato, kur eina).

Užsienio istorijos graudesnės: aistringi žaidėjai iškepa telefonus mikrobangų krosnelėse augindami virtualius kiaušinius, užsitrenkia arba yra užrakinami parkuose, patenka į avarijas, kartais yra apšaudomi įtarių namų savininkų it slampinėjantys vagišiai...

Nepraėjo nė savaitė, o šį žaidimą jau spėjo aptarti ir politikai, apžvalgininkai, pradėti sudarinėti pokemonų stotelių aprašai. Atsiranda miestai, kurie „Pokemon Go“ išnaudoja turizmo populiarinimo tikslais. Verslo bendrovės „Pokemon Go“ pavadinimą naudoja bandydamos pritraukti klientus.

Euforiją keičia kritiški komentarai

Humoro laidos „Dviračio šou“ kūrėjų Haroldas Mackevičius feisbuko paskyroje rašė, kad važiuodamas paimti sūnaus iš stoties, jis gavo nurodymą paimti jį nuo bažnyčios. Kaip vėliau jam paaiškėjo, dėl to buvo kalti pokemonai. Savo feisbuko įraše jis pateikia sąrašą, kur pokemonų nerasta.

TS-LKD Vilniaus miesto tarybos narys Mykolas Majauskas stebėjosi, kad Šventojoje jam ieškant bažnyčios ledų pardavėja pagalvojo, kad jis žaidžia „Pokemon Go“ ir ieško kitos stotelės.

DELFI paklaustas, ar pats yra žaidęs šį populiarų žaidimą ir gaudęs pokemonus, M. Majauskas prisipažino: „kaip tik gaudau vieną savivaldybės stovėjimo aikštelėje“.

„Manau, bus visai smagus užsiėmimas su vaikais palakstyti savaitgalį po miestą“, – dalijosi įspūdžiais jis.

Politikos apžvalgininkas, ryšių su visuomene specialistas Jacekas Komaras sakė, kad pokemonų maniją jis pastebėjo iškart. Tačiau kad ir kaip jie būtų populiarūs, J. Komaras jų gaudyti nesirengia: „Savo vyresniajam pasakiau, kad ima juokas ir kad tikrai nežaisiu, jo reakcija buvo tokia: „Nu, jau visiškai tavęs, tėve, nesuprantu. Kodėl tokia nerimta reakcija?“

Drausti žaidimo savo vaikams jis nesirengia: nei mato kaip, nei mato prasmę. J. Komaras tikisi, kad ir ši mada praeis.

Savivaldybė patikrino visas stoteles

Alytaus miesto savivaldybės administracija šiandien išplatino pranešimą žiniasklaidai, kuriame – ne tik kvietimas į sekmadienį Jaunimo parke vykstantį šeimų pikniką „Chill and Grill“, bet ir vilionės pokemonų gaudynėmis.

Tikriausiai reikėtų spėti, kad savivaldybės ryšių su visuomene skyriaus darbuotojai pasivaikščiojo su išmaniaisiais telefonais po miestą ir jį visą suskirstė į septynias zonas, kuriose „Pokemon Go“ žaidėjai gaus daugiausiai naudos.

Tarkime, pirmosios stotelės aprašymas toks: „Savo kelionę pradėkime „sporto salėje“ („gym‘e“), esančioje Anzelmo Matučio parke. Greta muziejaus pušyne žaismingai pabirusios medinės skulptūros – „pokestopai“, „Išmintinga pelėda“, „Medinė mergaitė“, „Didysis šaukštas“, „Meška nori į lėktuvą“, „Baltasis ryklys. Skulptūras miestui dovanojo tarptautinio medžio drožėjų simpoziumo „Vaivorykštė ežerą semia“, skirto A. Matučio 90-osioms gimimo metinėms, dalyviai. Tradicija tapusio simpoziumo metu parkas kaskart pasipildo naujomis skulptūromis. Jau rytoj šį parką papildys dar 8 skulptūros.“

Panašiai apibūdintos visos septynios stotelės. Pranešimo pabaigoje siūloma prisijungti prie pokemonų gaudynių ir taip atrasti Alytų.
Pasirūpinsime, kad šį sekmadienį netruktų pokemonų! Viso „Chill and Grill“ metu populiariausi „pokestop’ai“ bus nenutraukiamai gyvinami specialiais pokemonus generuojančiais moduliais
Alytaus miesto savivaldybės administracijos atstovai
Operatoriai skelbia akcijas

Pranešdami naujieną, kad „Android“ operacinės sistemos turėtojai už programėles ir kitus pirkinius interneto parduotuvėje „Google PlayTM“ galės mokėti patogiau – pirkinio kainą įtraukę į mėnesio mobiliojo ryšio sąskaitą – „Tele2“ paskelbė ir akciją.

Kompanijos pranešime žiniasklaidai rašoma, kad pirmieji naują paslaugą išbandę „Tele2“ ir išankstinio mokėjimo „Pildyk“ klientai gaus ir „Pokemon Go“ žaidėjams skirtų dovanų. Pirmi 10 tūkst. pirkėjų galės nemokamais gauti 100 Pokemonų monetų už 0,99 euro. Tam reikia perkant monetas „Google PlayTM“ pasirinkti mokėjimą per „Tele2“, o operatorius šį pirkinį kompensuos.

Be to, „Tele2“ praėjusį savaitgalį buvo paskelbęs akciją: visi išankstinio mokėjimo paslaugos klientai šį žaidimą galėjo žaisti nemokamai.

„Omnitel“ ir „Teo“, platindami pranešimą apie nemokamą belaidį interneto (Wi-Fi) ryšį „Lietuvos geležinkelių“ traukiniuose tarp Vilniaus ir Kauno, taip pat minėjo pokemonus: esą keleiviai ne tik surinks visus, esančius tarp Vilniaus ir Kauno, bet ir kitais tikslais naršys nemokamai. Ryšys traukiniuose veikia „Omnitel“ 4G interneto pagrindu.

Bitė Lietuva“ gerų naujienų pokemonų gerbėjams kol kas neturi. Bendrovės korporatyvinių reikalų ir ryšių su visuomene vadovė Žana Jakevičienė sakė, kad „Bitė“ aktyviai stebi situaciją ir jei turės naujienų, būtinai praneš klientams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (516)