Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad konsoliduota bendrovių EBITDA, neįskaičius vienkartinių sąnaudų, padidėjo iki 58,3 mln. eurų ir buvo 11 proc. didesnė nei prieš metus. EBITDA marža, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, pirmąjį pusmetį siekė 35 procentus.

„Teo“ ir „Omnitel“ veiklos sinergija kuriant bendras telekomunikacijų paslaugas įsibėgėja. Pajamos iš mobiliojo ryšio paslaugų augo 10,1 procento, o iš fiksuotojo – 3,3 procento. Iš visų paslaugų labiausiai augo televizijos paslaugų pardavimai – 20,3 proc., pajamos iš IT paslaugų (neįskaičiavus IT įrangos pardavimo) didėjo 8,5 procento.

Plačiajuosčio interneto vartotojų skaičius pirmąjį pusmetį pasiekė beveik 400 tūkst., o mobiliųjų duomenų suvartojimas per metus išaugo daugiau nei 1,5 karto. Didelės įtakos mobiliųjų duomenų augimui turėjo nuolat augantys klientų poreikiai ir nauji tarptinklinio ryšio planai, kurie leidžia Šiaurės ir Baltijos šalyse keliaujantiems „Omnitel“ klientams naudotis tomis pačiomis sąlygomis kaip Lietuvoje, o išvykus į JAV mokėti tiek pat, kiek Europos Sąjungoje.

„Fiksuoto bei mobiliojo ryšio pardavimo apimčių augimas rodo ne tik mūsų technologinę lyderystę, bet ir didėjantį klientų norą naudotis paslaugomis be technologijų takoskyros. Jau dabar Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų (IRT) sektoriuje privatiems ir verslo klientams siūlome didžiausią telekomunikacijų paslaugų ir sprendimų krepšelį iš vienų rankų. Vis glaudesnė bendrovių sinergija ateityje dar labiau išplės šias galimybes“, - sakė „Teo“ ir „Omnitel“ vadovas Kęstutis Šliužas.

Investicijos į mobiliojo ryšio infrastruktūros plėtrą sausio–birželio mėnesiais siekė 7,2 milijonus eurų ir buvo daugiau nei 2 kartus didesnės nei prieš metus. Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) patvirtino, kad „Omnitel“ pirmoji 4G ryšiu padengė beveik visą gyvenamą šalies teritoriją – 97 proc. – ir pasiekė atokiausias Lietuvos vietas, įskaitant ir Panemunės kraštą, kur „Omnitel“ yra vienintelis operatorius teikiantis 4G ryšį. Todėl dabar sparčiausiu 4G mobiliuoju internetu jau gali naudotis 99 proc. Lietuvos gyventojų. Pagal šį rodiklį Lietuva yra viena iš pasaulio lyderių, tačiau tinklo aprėpties didinimu iki maksimalių ribų neapsiribota.

„Teo" šviesolaidiniame tinkle įdiegta 100GE technologija padidino duomenų siuntimo spartą 2,5 karto iki 100 Gb/s, o „Omnitel“ tinkle 4G LTE technologijos greitaveika iki 30 proc. padidinta Vilniuje ir visoje Lietuvoje, išskyrus 4 didžiuosius miestus. Juose 4G greitaveika vasaros metu didinama kiekviename mieste atskirai. Naujausiais Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, vidutinė 4G sparta „Omnitel“ tinkle siekia 36 Mb/s. Dar vieną kertinį technologijų žingsnį „Teo“ žengė birželio pabaigoje išjungus paskutinę analoginę fiksuoto ryšio stotį Lietuvoje ir taip užbaigus viso tinklo skaitmenizavimą.

Bendros „Teo“ ir „Omnitel“ investicijos 2016 metų pirmąjį pusmetį siekė 23,5 milijonus eurų ir buvo 31,3 proc. didesnės nei prieš metus (skaičiuojant abiejų bendrovių investicijas kartu).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)