Taip, tai yra visiškai įprasta kaina... Azijoje. Tačiau liūdėti pagrindo neturi ir europiečiai, nes elektroninės prekės iš Azijos, kad ir į ta pačią Lietuvą, šiuo metu jau pasiekia be jokių didelių nesusipratimų.

Tai turėtų nudžiuginti praktiškus pirkėjus, kadangi jie nuo šiol gali išmaniojo telefono dairytis ne tik tarp tokių žinomų vardų kaip „Sony“, „Samsung“ ar „Huawei“, bet taip pat gali susipažinti su ir vietiniais Kinijos gamintojais, tarkime, „Cubot“.

Pavyzdžiui, Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ išmanųjį telefoną „Cubot X16 S 4G“ šiuo metu galima įsigyti vos už 120 JAV dolerių (apie 110 eurų). Daugeliui pirkėjų Europoje tokia kaina gali pasirodyti gal net ir juokinga.

Šis išmanusis telefonas yra vos 7 milimetrų storio. Negana to, jis turi aliuminio rėmelį, kas kiekvienam pirkėjui iš karto asocijuojasi su gera surinkimo kokybe.
Cubot X16 S 4G

Išmanusis telefonas „Cubot X16 S 4G“ taip pat stebina ir dėl savo 5 colių įstrižainės HD raiškos (1280 x 720) IPS technologijos ekrano bei iš anksto įdiegtos pačios naujausios „Android 6.0.5“ operacinės sistemos versijos. Pastaroji yra akivaizdžiai išlaikiusi savo originalumą ir taip pat neapkrauta bereikalinga kiniška programine įranga.

Be to, kinai pardavinėdami „Cubot X16 S 4G“ akcentuoja ir tai, kad šis išmanusis telefonas puikiai tinkamas naudoti bet kurioje pasaulio šalyje, nes integruoti 2G, 3G ir 4G ryšio moduliai palaiko visus šiuo metu judriojo ryšio tinkluose naudojamus dažnius.

Išrankesnius pirkėjus gali nuvilti tik 1,3 GHz keturių branduolių 64 bitų architektūros „MediaTek MT6735“ centrinis procesorius. Vis dėlto vaizdo apžvalgose aiškiai matyti, kad „Cubot X16 S 4G“ našumo tikrai pakanka ir už tai bent jau iš dalies, žinoma, galima dėkoti talpiai 3 GB operatyviajai atmintinei.

Galiausiai galima paminėti dar ir tai, kad išmanusis telefonas „Cubot X16 S 4G“ turi 16 GB vidinę atmintį (galima praplėsti dar 128 GB naudojant TF kortelę), integruotus Bluetooth, WiFi ir A-GPS ryšio modulius bei yra komplektuojamas su talpia 2700 mAh baterija. Tuo tarpu pirkėjo tikrai nenuvils ir gale integruota 8 megapikselių kamera su šviesos diodų blykste, kadangi jos programinė įranga turi tiek HDR, tiek automatiškai koreguojamo fokusavimo (angl. focus tracking) funkcionalumą.