Iki šiol „CAT“ telefonai bandė nustebinti savo atsparumu dulkėms, vandeniui ir smūgiams, o dabar telefonai gavo terminės kameros modulį FLIR „Lepton“, leidžiantį nuotraukose išryškinti temperatūros kontrastus.

„Džiaugiamės galėdami pristatyti inovacijas, įdiegtas šiame telefone. Tai – produktas, kuriame mes bandėme suderinti labai daug naujovių“, – sakė CAT Pritaikymo ir rinkos tyrimų vadovas Timas Shepherdas ir pridūrė, kad 2016 m. bendrovė siekė pristatyti produktą, kuris ryškiai skirtųsi nuo kitų gamintojų produktų.

Termovizinė kamera specialistams

„CAT S60“ termovizinė kamera turi devynias paletes, kurios priklausomai nuo savybių padeda išryškinti šaltų ir karštų objektų kontrastus skirtingomis temperatūromis.

Kaip minėjo T. Shepherdas, daromos nuotraukos saugomos dviem būdais – kaip paprastos nuotraukos ir kaip atskleidžiančios ryškius temperatūrų skirtumus. Jas galima išsaugoti įvairiais reikalingais formatais, tarp jų ir PDF formatu, dalintis.

T. Shepherdas sakė, kad jos turėtų pravers statybų srities darbuotojams, kurie nori aptikti darbo defektus, pavyzdžiui, nesandariai įdėtus langus ar duris, taip pat galėtų pagelbėti ir apsaugos darbuotojams ar net ūkininkams.

Kaip tvirtino CAT atstovas, šiuo metu programėlių kūrėjai labai aktyviai prisideda prie programėlių šiai specifinei telefono savybei kūrimo.

Kaip pasakojo CAT atstovai, telefonai gali būti naudingi ir ne tokių specializuotų profesijų atstovams. Viena moteris, kuriai buvo duotas išbandyti telefonas, džiaugėsi, kad dėl jo termovizinėskameros ji gavo progą pamatyti, ką mato jos šuo: esą šuniui pradėjus loti, ji gali įsijungti kamerą ir patikrinti, ar šis loja ant pelės ar ant pro šalį lekiančio kiškio.

Atsparumas vandeniui ir dūžiams

Telefono atsparumas vandeniui taip pat padidėjo. Panašu, kad šiuo metu jis gali „išverti“ ir penkių metrų gylyje esantį spaudimą. Bandymai parodė, kad tokioje aplinkoje jis gali būti apie valandą.

T. Shepherdas tvirtino, kad kuriant naująjį CAT didžiausias iššūkis kilo dėl garsiakalbių, kuriems gali kenkti vandens spaudimas: buvo sugalvota įrengti apsaugas, kurios įsijungia telefonui patekus į vandenį.

Taigi dabar po vandeniu galima filmuoti ir fotografuoti.

Kaip tvirtino gamintojai, telefonas gali nukristi iš 1,8 m. aukščio, kai anksčiau pagal standartą buvo reikalaujama, kad jis sveikas liktų po 1,2 m. skrydžio.

Visa kita panašiai, kaip kituose išmaniuosiuose

„CAT S60“ palaiko naujausią „Android“ operacinę sistemą 6.0 (Marshmallow). Telefono matmenys 147,9 mm x 73,4 mm x 12,7 mm ir jame gali būti įterptos 2 SIM kortelės.

Jis aprūpintas „Qualcomm Snapdragon™ 617“ procesoriumi. Darbinė atminis – 3 GB RAM.

Vidinę 32 GB atmintį galima išplėsti microSD kortele iki 256 GB.

Ekranas yra 4,7 colių įstrižainės, jame – 720 x 1280 taškų. „CAT S60“ gavo ekrano apsaugą „Corning Gorilla Glass 4“.

Pagrindinė kamera yra 13 megapikselių, priekinė – 5 megapipkselių.

Telefono baterija – 3800 mAh, tačiau jos pakeisti negalima.

Planuojama, kad telefoną visuose Lietuvos salonuose bus galima įsigyti jau artimiausiomis savaitėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)