Vis dėlto ribotos „Chrome OS“ platformos galimybės kol kas žavi ne visus pirkėjus, todėl žema kaina kartais tampa ne pačiu svarbiausiu rodikliu – tai ir yra pagrindinė priežastis, kodėl prekyba „Chromebook“ labai sunkiai įsibėgėja.

Šią patrauklią galimybę puikiai įžvelgia Kinijos nešiojamų kompiuterių gamintojai – jie kažkokiu mistiniu būdų geba suderinti tradicinį nešiojamų kompiuterių universalumą, ir „Chromebook“ vertą kainą.

Geriausias to įrodymas – nešiojami kompiuteriai „DEEQ A7“ ir „PiPO Work-W9S“.

Vienoje iš Kinijos elektroninių parduotuvių „Gearbest“ nešiojamą kompiuterį „DEEQ A7“ šiuo metu galima įsigyti vos už 200 JAV dolerių (180 eurų).

Įdomu tai, kad „DEEQ A7“ yra parduodamas be iš anksto įdiegtos operacinės sistemos. Tai patyrusiam pirkėjui užtikrina pasirinkimo laisvę ir suteikia dar didesnį lankstumą, kurio kartais labai norisi abejojant kinų iš anksto įdiegtų operacinių sistemų legalumu.

14 colių įstrižainės nešiojamas kompiuteris turi integruotą „Intel Celeron J1900“ centrinį procesorių, 2 GB operatyviąją RAM atmintinę, 1 TB talpos HDD diską, 1,3 megapikselių kamerą skirtą vaizdo pokalbiams ir yra aprūpintas WiFi, Bluetooth ir LAN ryšio moduliais.

Vienintelis ryškesnis „DEEQ A7“ trūkumas, nusileidžiantis „Chromebook“ kompiuteriams – santykinai maža baterijos talpa (4500 mAh).

DEEQ A7

Kad vieniems Kinijos nešiojamų kompiuterių gamintojams sekasi pasaulį stebinti labiau nei kitiems – faktas. Pavyzdžiui, žvelgiant į kito jau minėto „PiPO Work-W9S“ nešiojamo kompiuterio dizainą, technines charakteristikas ir kainą, surasti ryškesnių trūkumų yra labai sunku.

Šis 14,1 colių įstrižainės „žaisliukas“ kainuoja vos 170 JAV dolerių (apie 150 eurų), tačiau turi tiek itin galingą „Intel Cherry Trail Z8300“ centrinį procesorių, tiek 4 GB operatyviosios RAM atminties, tiek 64 GB talpos eMMC tipo SSD diską, tiek kur kas talpesnę 10000 mAh bateriją.

Priešingai nei „DEEQ A7“ nešiojamas kompiuteris „PiPO Work-W9S“ yra parduodamas su iš anksto įdiegta „Windows 10“ operacine sistema ir taip pat turi gerokai patrauklesnį bei kur kas solidžiau atrodantį korpuso dizainą.

Tai tik keli pavyzdžiai, ką įdomaus galima rasti Kinijos elektroninėse parduotuvėse. Reikia sutikti, kad Azijos gamintojai vis dažniau atkreipia europiečių, kurie ieško ekonominės klasės nešiojamų kompiuterių dėmesį. Ir tai yra visiškai normalu, nes pastaraisiais metais iš Kinijos atkeliaujantys nešiojami kompiuteriai stebina ne tik savo kaina, bet ir yra visai priimtinos kokybės.