Dešimtukas atrodo taip:

10. „Indrema“. Ši bendrovė paskelbė kursianti žaidimų kompiuterį su atvira architektūra, kuris bus populiaresnis už dabar gaminamus „Sony“, „Microsoft“ ir „Nintendo“ kompiuterius. Deja, savo veiklą bendrovė baigė taip iš esmės ir nepradėjusi. Viskas kas liko – tik keletas neįtikinamų pareiškimų spaudai.

9. „Peekabooty“. Taip vadinosi kovos su cenzūra internete sistema, turėjusi užtikrinti visišką veiklos pasauliniame tinkle anonimiškumą. Ją ruošėsi išleisti viena įsilaužėlių grupuotė. Programa turėjo būti pristatyta praėjusių metų liepos mėnesį, tačiau garsios kalbos apie projektą taip ir liko kalbomis.

8. Dirbtinis intelektas. Kalbančių, mąstančių intelektualių kompiuterių pasirodymas buvo prognozuojamas būtent 2001 metais. Tačiau nieko panašesnio į išsvajotąjį „AI“ taip ir nepasirodė, išskyrus tokio paties pavadinimo Steveno Spielbergo filmą.

7. „iSmell“. Praėjusiais metais bendrovė „Digiscents“ žadėjo pristatyti „asmeninį kvapų sintezatorių“. Buvo manoma, jog kvapų sintezatorius pakeis supratimą apie kompiuterinius žaidimus ir naršymą internete. Tačiau dėl finansinių problemų „Digiscents“ atidėjo visus kūrimo darbus neribotam laikui.

6. „Silicon Film Technologies“ skaitmeninės kameros. Ši kompanija pažadėjo išleisti sistemą, kurią naudojant, įprastą, analoginę vaizdo kamerą galima paversti skaitmenine. Praėjo metai, o sistema vis dar nepristatyta, didžiuliam potencialių klientų nusivylimui.

5. Trečios kartos mobiliojo ryšio standartas. 3G standarto tinklai, nepaisant saldžių pažadų, taip ir būtų likę tik projektais 2001 metais, jei ne turtingas Japonijos verslininkas. Tačiau 3G ryšį taip pat galima įtraukti į „sudužusių pažadų“ sąrašą.

4. Žaidimas „Team Fortress 2“. Bendrovė „Valve Software“ žada išleisti šį žaidimą jau keletą metų. 2001 metais šito padaryti nepavyko, tačiau bendrovės tinklapyje rašoma, jog žaidimo kūrimo darbai dar nenutraukti.

3. „Adobe Photoshop“ skirta „Mac OS X“ platformai. Vos tik išleidus naują operacijų sistemą „Apple“ kompiuteriams, bendrovė „Adobe“ paskelbė pristatysianti ir „Mac OS X“ skirta „Adobe Photoshop“ versiją. „Mac“ vartotojai laukia iki šiol.

2. „Warcraft III“. Šio žaidimo nekantriai laukia milijonai viso pasaulio žaidimų mėgėjų. Žinoma „Blizzard“ nori padaryti žaidimą pačiu geriausiu pasaulyje ir neskuba. O vartotojams telieka palaukti.

Pirmoji vieta atiteko kitam žaidimui – „Duke Nukem Forever“. „Mums reiktų pasirašyti programėlę, kuri automatiškai įtrauktų šį žaidimą į kasmetinį dešimtuką“, - juokauja tinklapio darbuotojai. Žaidimo anonsas pasirodė 1997 metais, taigi bendrovė „3-D Realms“ prie šio projekto dirba jau 4 metus, bet pabaigos kol kas nematyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją