Populiarią „Moto X“ seriją pakeis „Moto Z“, kuri žada būti ne mažiau įdomi dėl papildomų aksesuarų „Moto Mods“.

Naują „Motorola“ flagmanų liniją atstovauja du modeliai – „Moto Z“ ir „Moto Z Force“ (JAV teritorijoje jie bus parduodami su „Droid“ priešdėliu pavadinime).

Abi naujienos turi bendrą dizaino koncepciją, ploną metalinį korpusą (standartinės versijos storis yra vos 5,19 mm), o pagrindinis dėmesys skiriamas kamerai, kurios stambus modulis komplektuojamas su optiniu vaizdo stabilizavimu, lazeriniu fokusavimu ir dviguba blykste.

„Moto Z“ naudoja 13 MP jutiklį, o „Moto Z Force“, kaip ir dera flagmanui, gavo 21 megapikselių kamerą. Abiejų diafragma – f/1.8. Asmenukėms gamintojas parinko 5 megapikselių f/2.2 modulį su dideliais pikseliais (1,4 μm) ir LED blykste, todėl aukštos kokybės vaizdus gausite bet kurioje situacijoje.

Įkvėpti, ko gero, „LG G5“ „draugų“ pavyzdžio, „Motorola“ kartu su išmaniaisiais telefonais pristatė priedų seriją „Moto Mods“, kurią dabar sudaro „JBL SoundBoost“, „Moto Insta-Share Projector“, „Incipio offGRID“ ir „Moto Style Shells“.

„JBL SoundBoost“ yra priedas su papildoma 1000 mAh baterija ir dviem 27 mm garsiakalbiais, kurių bendra galia siekia 6W. „Motorola“ žada, kad šis priedas užtikrins neprilygstamą kokybę ir garsumą. „Moto Insta-Share Projector“ telefoną pavers į kišeninį projektorių, galintį ant lygaus paviršiaus atkurti iki 70 colių projekciją su 480p rezoliucija.

Šis modulis turi papildomą 1100 mAh bateriją. Paskutinis anonsuotas aksesuaras „Incipio offGRID“ yra skirtas tiems, kuriems reikia ilgo baterijos darbo laiko. Jame įmontuota 2220 mAh talpos baterija su bevielio įkrovimo funkcija, kuri naujienoms turėtų pastebimai pratęsti „gyvenimą“ be elektros tinklo. „Motorola“ tikina, kad visi priedai bus tinkami ir būsimiems „Moto Z“ serijos modeliams.

„Motorola Moto Z“, „Moto Z Force“ ir „Moto Mods“ JAV operatoriaus „Verizon“ vartotojus pasieks vasarą, o Europoje jie pasirodys tik rugsėjo mėnesį. Kainos nebuvo atskleistos.