Jis teigia, kad visuomenėje vyraujanti baimė dėl robotų įsiviešpatavimo stabdo dirbtinio intelekto tobulėjimą.

Chrisas Bishopas taip pat mano, jog dirbtinio intelekto pranašumas yra labai naudingas autonominių automobilių tobulinime bei siekiant efektyvesnių gamybos procesų, tačiau visuomenė privalo pakeisti požiūrį ir į robotus nebežvelgti kaip į grėsmę.

Naujienų dienraščiui „The Guardian“ C. Bishopas teigė, kad pernelyg didelis susitelkimas į negatyvius dirbtinio intelekto veiksnius nulems, jog visi teigiami aspektai ir potencialas bus atmesti kartu su neva kenksmingaisiais.

Visgi, nors ir nepritardamas garsių žmonių (Stephenas Hawkingas, Elonas Muskas) agitacijomis prieš dirbtinį intelektą, Chrisas Bishopas pripažino, kad tikimybė, jog robotai „ištobulins“ žmonijai pavojingus elgesio aspektus, egzistuoja.

Tačiau komentuodamas Stepheno Hawkingo nuomonę, kad robotai gali nulemti žmonijos žlugimą, C. Bishopas teigė, kad tokios prognozės žvelgia pernelyg toli į ateitį.

„Man sunku nuspėti technologijos lygį, kurį pasieksime per dešimt metų, o ką galima pasakyti apie tūkstantmetį? Visgi išlieku optimistiškas matydamas potencialą, kurį mums siūlo naujosios technologijos“, – spaudai sakė „Microsoft Research“ direktorius.