Nemokamoje technologijų ir inovacijų konferencijoje šiemet laukiama 10 tūkst. dalyvių. Kaip tvirtino konferencijos organizatoriai, būti dalyviais norą pareiškė ir prisiregistravo 4,5 tūkst. vaikų iš visos Lietuvos.

„Lietuvoje vyksta ir gerų dalykų. Vienas jų – konferencija „#SWITCH!“, kurios tikslas yra įkvėpti jaunus žmones ir vaikus kurti tokias įmones kaip „Microsoft“, „Google“ ir „Apple“. Mums nereikia statyti didelių gamyklų, kad galėtume pasiekti savo tikslų. Mums reikia tik žinių, kurios būtų konvertuojamos į gerus pinigus ir leistų gerai gyventi“, – sakė renginio iniciatorius Europos Parlamento narys Antanas Guoga.

Jis tvirtino, kad ir šįkart renginyje bus parodyta, kad Lietuva yra pažangi šalis: konferencijos metu bus siekiama rekordo, kuris turėtų būti įtrauktas į Gineso rekordų knygą.

„Praėjusiais metais mes pristatėme programavimo pradmenų mokymo klubą „Coder Dojo“, kuriame programuotojai moko savo amato vaikus. Norime surinkti visus mokinius į vieną vietą konferencijoje ir siekti daugiausiai vienu metu programuojančių vaikų rekordo“, – pasakojo A. Guoga.

Jis užsiminė, kad konferencijos lankytojai sulauks ir staigmenos: į „Litexpo“ atkeliaus dronai-padavėjai, gebantys nešioti maistą ir gėrimus. Kaip tvirtino konferencijos organizatoriai, dronus pristatysiančios kompanijos atstovai jau buvo Lietuvoje ir jau spėjo apžiūrėti „Litexpo“ patalpas.

Konferencijos tikslas – ne tik parodyti jauniesiems technologijų entuziastams, ką galima nuveikti technologijų bei inovacijų srityje, bet ir pakviesti verslo atstovus į jiems vertingas paskaitas. Konferencijoje planuojama daug technologinių įmonių atstovų paskaitų, taip pat bus organizuojamas hakatonas.

Konferencijos pristatyme dalyvavo ir buvęs „Google“ darbuotojos, šiuo metu Didžiojoje Britanijoje įsikūrusio investicinio fondo „Octopus Investments“ atstovas Debu Purkayastha, kuris patvirtino, kad praėjusiais metais jis Lietuvoje surado du perspektyvius lietuviškus startuolius – „Yplan“ ir „Trafi“.

„Man labai patiko tai, ką aš pamačiau Lietuvoje. Kadangi investuoju į įvairius startuolius visame pasaulyje, tai dabar jau ne išimtis ir Lietuva: yra dvi lietuviškos kompanijos, kurios gavo fondo rėmimą“, – pasakojo D. Purkayastha.

Jis įvardijo kelias priežastis, kodėl jam patinka dirbti su lietuviais. Visų pirma, lietuviai profesionalai yra aukštos kvalifikacijos ir motyvuoti specialistai, kurie gali dirbti sunkiai ir labai smarkiai tiki savo idėja. D. Purkayastha nuomone, lietuvių ambicijos yra globalios: jų netenkins regioninė sėkmė, nes jie gali sukurti aktualius visam pasauliui produktus. Ekspertas tvirtino, kad mūsų šalies profesionalai sugeba užbėgti kitiems už akių ir būti technologijų atradėjais, nuspėti bei prognozuoti, kas bus aktualu po kurio laiko: „Turėdami išvystytą analitinį mąstymą, savo darbais pralenkiate vakariečius.“

Konferencija organizuojama Antano Guogos fondo, padedant partneriams ir rėmėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)