Pranešime žiniasklaidai rašoma, kaip elgtis, kad prailgintume savo telefono baterijos gyvavimo laiką, neturint galimybės jo įkrauti.

1. Sumažinkite ekrano ryškumą. Ryškus ekranas nevargina akių ir suteikia geresnę vaizdo kokybę, tačiau jis taip pat eikvoja ir daugiau energijos. Automatinis ryškumo nustatymas padeda sušvelninti tai sušvelninti. Norėdami gerokai sumažinti energijos naudojimą, sumažinkite ekrano ryškumą iki minimumo – tai leis net kelis kartus prailginti jūsų telefono gyvavimo laiką.

2. Sutrumpinkite aktyvaus ekrano laiką. Kiekvienas telefonas po tam tikro neaktyvumo laiko „užmiega“. Ekrano nustatymuose galite rasti pasirinkimą, kiek turi praeiti laiko tam, kad neaktyvus ekranas išsijungtų. Kadangi kiekviena sekundė veikiant ekranui sekina bateriją, sutrumpinkite šį laiką iki minimalių 15 sekundžių.

3. Išjunkite nenaudojamus Wi-Fi ir „Bluetooth“. Tiek bevielio ryšio, tiek „Bluetooth“ signalai kaip reikiant eikvoja bateriją. Nors ir internetu, ir beviele įranga naudojamės dažnai, išvažiavus kelioms dienoms į gamtą šių patogumų nepasigesite, o baterija išlaikys pastebimai ilgiau.

4. Išjunkite vietovės atpažinimo funkcijas ir GPS, kai jų nereikia. Kitas spartus baterijos eikvotojas yra žemėlapis ir jo naudojama vietovės nustatymo paslauga. Tam, kad užtikrintų tikslią jūsų vietą, telefonas naudoja ne tik GPS, bet ir bevielio tinklo bei mobiliojo interneto teikiama informacija. Atsidarę Vietovės nustatymus, jūs galite pasirinkti, ar jums tikrai reikia tikslaus vietos nustatymo. Galbūt jį galima išjungti?

5. Nenaudokite vibracijos. Daugelis mėgsta garsinį telefono signalą, pranešantį apie skambučius ar pranešimus, pakeisti negirdima ir dėmesio neatkreipiančia vibracija. Tačiau šis patogumas turi savo kainą – telefono vibracija naudoja kur kas daugiau energijos nei melodijos sugrojimas. Juk išjudinti visą telefoną reikia kur kas daugiau energijos nei pajudinti vieną garsiakalbio membraną.

6. Išjunkite nereikalingus pranešimus. Atrodo, jog kiekviena telefone įdiegta programėlė vis siekia priminti apie save ir mums siunčia po kelis pranešimus per dieną. Dėl jų telefonas suvibruoja, jo LED lemputė pradeda mirksėti, galbūt net įsijungia ekranas. Visa tai naudoja energiją. Ko gero nenorėsite išjungti pranešimų, informuojančių apie skambučius ar naujas žinutes, tačiau nemažos dalies programėlių pranešimų ko gero nepasigestumėte.

7. Naudokite energijos taupymo režimus. Daugelis telefonų turi savyje įdiegtus energijos taupymo režimus, kurie išjungia labiausiai energiją eikvojančias funkcijas ir suteikia telefonui ilgesnę gyvavimo trukmę. Kai kurių įmonių telefonai siūlo ir kardinalesnius taupymo metodus – pavyzdžiui „Samsung“ telefonuose yra „Ultra“ energijos taupymo režimas. Įjungus šį režimą telefonas išjungia viską išskyrus esmines įrenginio funkcijas – galimybę paskambinti ir parašyti žinutę. Įjungus šį režimą, telefonas su 15 proc. baterijos likučiu gali papildomai išlaikyti net iki 24 valandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)