. Renginį, prie kurio organizavimo prisidėjo beveik 300 savanorių, vainikavo tradiciniai Lietuvos interneto apdovanojimai, kurių metu išdalinti 26 lietuviškieji interneto „Oskarai“.

Inovacijų ir įkvepiančių minčių ištroškusius protus Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ stebino švedų biohakeris Hannes Sjoblad, atlikęs pirmąsias mikroschemos plaštakoje implantacijos procedūras savanoriams lietuviams. Dėmesį tiesiog kaustė žmonės-kiborgai Neil Harbisson ir Moon Ribas, „Pussy Riot“ narė Nadya Tolokonnikova, „Vinted“ patariamosios valdybos narys, „Grammy“ laimėtojas ir Kanye West prodiuseris Che Pope, „Audi“ misijos į mėnulį vadovas ir mėnuleigio kūrėjas Robert Bohme. O festivalio baigiamuoju akordu tapo diskusija tarp atsakomybės ir privatumo su tiesiogiai iš Londono prisijungusiu „WikiLeaks“ įkūrėju Julian Assange.

Atskiroje nemokamoje festivalio dalyje įsikūrusioje „Login Startup Fair“ platformoje, kurią organizuoja „Verslios Lietuvos“ „Startup Lithuania“ komanda, festivalio dalyviai galėjo susipažinti su 58 startuoliais iš Lietuvos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Rusijos ir Ukrainos. Mugėje apsilankė ir daugiau nei 50 užsienio rizikos kapitalo fondų ir akceleratorių atstovų, o „Login Startup Pitch Challenge“ konkursą laimėjo trimačių kalnų žemėlapių programėlę slidininkams ir alpinistams kuriantis startuolis „Fatmap“, kuriam atiteko 3 tūkst. eurų prizas iš advokatų kontoros „Triniti“.

Inovacijų tendencijomis versle domėjosi daugiau nei 400 svečių iš Lietuvos ir užsienio, kurie rinkosi antrą kartą festivalio metu rengiamoje, specialiai verslui skirtoje, dalyje „Teo Business Summit @ Login“. Išskirtinėje platformoje pranešimus skaitė tokie garsūs technologijų pasaulio atstovai kaip žurnalo „Wired“ redaktorius David Rowan, „Telia Company“ strategijos ir verslo vystymo direktorius Magnus Leonhardt ir kiti inovacijų, pritaikomų versle, šalininkai.

Žaidimų industrijos gerbėjų erdvė „Login Game Fest“, organizuojama žaidimų bendrovės „Nordcurrent“, šiais metais kaip niekada sulaukė milžiniško susidomėjimo – žaidimų entuziastų salė buvo tiesiog perpildyta abi festivalio dienas. Pristatytos įvairios temos: nuo Ilja Laurs „Holivudo“ verslo modelio analizės, techninių didžiosios „King“ studijos kūrybos įrankių subtilybių iki ne tik į žaidimus, bet ir į daugelį mokslo ir pramogų sričių besiveržiančios virtualios realybės, išsamiai atskleistos vieno iš šios srities pionierių Lietuvoje Audriaus Zujaus.

Inovacijų festivalis patenkino ir mobiliųjų aplikacijų gerbėjų poreikius – dar prieš oficialią „Login” pradžią susibūrusios 6 komandos mobiliųjų programėlių kūrimo hakatone „Login App Camp“, kurio pagrindinis partneris DNB bankas, kūrė mobiliąsias aplikacijas. Geriausios programėlės vardą iškovojo komanda „Dice Out“, „Lietuvos draudimas“ iššūkį laimėjo komanda „Chocolate Bar“, o „Telesoft“ įsteigtus prizus gavo – „Moleculus“ bei „Invader Squad“ komandos.

Svarbiausius bei įdomiausius pranešimus buvo galima stebėti ir internetu, tad nespėję sudalyvauti, dar tikrai turės progą atsigriebti peržiūrėdami vaizdo įrašus. Deja, bet dar kartą išklausyti Julian Assange pranešimo galimybės nebus – šį pranešimą išgirsti galėjo tik festivalio dalyviai. Renginio IT ir technologijų partnerės „Teo“ nemokamu belaidžiu internetu populiariausiu programos laiku buvo prisijungę daugiau nei 1 650 vartotojų, o per dvi festivalio dienas vartotojai atsisiuntė daugiau nei 440 GB duomenų, išsiuntė – 122 GB.

Jubiliejinis „Login” sulaukė ir didžiausio žiniasklaidos atstovų dėmesio – šiais metais žiniasklaidai skirtame centre ar festivalio erdvėse darbavosi beveik 160 žurnalistų, tinklaraštininkų, filmuotojų ir fotografų.

Dvi dienas trukęs festivalis tradiciškai uždarytas menų fabrike LOFTAS, kur paskelbti šių metų Lietuvos Interneto apdovanojimų nugalėtojai. Iš beveik 500 nominuotų projektų ar kandidatų, interneto vartotojų ir komisijos sprendimu, laimėjimais džiaugėsi 26 asmenys ar projektai. Svarbiausioje „Metų žmogaus internete“ nominacijoje triumfavo iniciatyvos „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“ autorė Ieva Krivickaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)