14
Kitas

„Knorr“ ekspertė šefė Wendy

Didžiausiame Baltijos šalyse technologijų ir inovacijų festivalyje „Login“ jis pateikė tris pavyzdžius, kurie rodo, jog robotai – kaip pranešėjas skambiai pavadino dirbtinį intelektą – jau sugebėjo pakeisti kai kurių profesijų atstovus.

„Dirbtinio intelekto sprendimai jau pristatyti mūsų pasaulyje. „Apple“ gamintuose telefonuose jau naudojamės Siri, kuri nuolat mokosi. Elektroninėse parduotuvėse dirbtinis intelektas naudojamas nuspėjant, kas gali rūpėti pirkėjams“, – tvirtino D. Braukyla ir pripažino, kad išties šioje srityje vyksta daug didesnis perversmas nei galime įsivaizduoti.

Tai liudija ir skaičiai. Remiantis D. Braukylos pateiktais duomenimis, dirbtinio intelekto programos klientų aptarnavimo srityje jau yra atsakiusios 37,6 mln. užklausų. „Tiek užklausų Lietuvoje esančiuose skambučių centruose atsakoma per dvejetą ar net trejetą metų“, – teigė ekspertas.

Dovydas Braukyla
14
Kitas

„Knorr“ ekspertė šefė Wendy

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)