Tokios sumos pakaktų, kad Didžiosios Britanijos biudžeto deficitas būtų sumažintas perpus, tačiau „Apple“ vertinimu, tai prilygsta katastrofai. Pirmadienį, gegužės 2 dieną, „Apple“ akcijų vertė sumažėjo 8 proc. ir vos per kelias valandas įmonės vertė sumenko 40 mlrd. dolerių. Ar tai reiškia, kad pasaulio meilė „Apple“ produktams blėsta? Netgi „Siri“ elgėsi kaip pavargęs viešųjų ryšių patarėjas, kai uždavėme apie tai kelis klausimus, rašo theguardian.com.

„Siri“, ar tai „Apple“ pabaigos pradžia?
„Įdomus klausimas“.
„Siri“, kas nutiko „Apple“?
„Negaliu atsakyti“.
Ar tau tikrai patinka „Apple“?
„Galbūt esu šališkas, bet visur pirmenybę teikiu „Apple“ daiktams“.
Kodėl?
„Nežinau. Tikrai, man pačiam tai įdomu“.
Kokie yra dažniausiai pasitaikantys nusiskundimai dėl „Apple“?
„Leiskite pasižiūrėti...“
Pasistenk išsaugoti savo laiškų gijas, „Siri“.

Mes galime tiksliai pasakyti, kodėl pasaulio susižavėjimas „Apple“ blėsta. Šiuos skundus mes saugome jau seniai. Taigi kodėl tiesiog neuždarius britų/amerikiečių/australų ir vyrų/moterų kalbos padalinio ir neatsižvelgus į šiuos nusiskundimus?

1. Slaptažodžiai

Norite prisijungti prie „iTunes“ svetainės? „Apple“ ID? Slaptažodis? Vartotojo slaptažodis? Šio „Mac“ slaptažodis? Sistemų administratoriaus slaptažodis? Slaptažodžių generatoriaus slaptažodis? Pavargote? Norisi griebti kūjį?

2. Produktų pristatymai

Kiekvieno naujo produkto pristatymui rengiama TED konferencija, prilygstanti „Cirque du Soleil“ Kalno pamokslui, net jei reklamuojamas minimaliai kažkuo besiskiriantis telefonas.
Naujasis „iPhone“: „Jis didesnis!“.
Naujasis „iPhone“: „Jis mažesnis!“.
Naujasis „iPhone“: „Jis patogiausio dydžio!“.
Naujasis „iPhone“: „Savo dydžiu jis prilygsta lyginimo lentai, na ir kas? Pirkite jį! Jis naujas!“.

3. Nesibaigiantys techninės įrangos atnaujinimai

Dėl šių produktų pristatymų dabar mūsų spintelės užgrūstos atgyvenusiais „iPhone“, „iPod“, „iPad“, „MacBook“, krovikliais ir laidais, plius 30 porų baltų ausinių, nes mums visuomet atrodo, kad praleisime kažką SVARBAUS.

4. Įkyrūs programų atnaujinimai

Atsisiųsti dabar? Įjungti automatinius programų atnaujinimus? Priminti vėliau? Pamėginti po valandos? Pamėginti po dienos? Jums nepatinka programų atnaujinimai? Kodėl? Išbandykite, išbandykite juos ir galbūt jums patiks!

5. U2 albumas

Vienintelė muzika, kurią „Apple“ kada nors leido gauti nemokamai, buvo albumas, kurio niekas nei prašė, nei pageidavo.

6. Kainos

Net ir pigiausias telefonas „iPhone“ yra neįkandamas žmonėms, gyvenantiems skurdesnėse pasaulio dalyse – šalyse, kur telefono ryšio tinklai yra brangūs ar nepatikimi, jeigu jie apskritai egzistuoja. Netgi Didžiojoje Britanijoje paprasčiausią mobilųjį telefoną galima nusipirkti vos už 10 svarų (12,7 euro). Tuo tarpu pigiausias „iPhone“ šiuo metu kainuoja 359 svarus (458,7 euro). Puiki proga suartinti pasaulį.

7. Jiems per prasta stovėti už prekystalio

Vietoj išmėgintų ir patikimų kasų, kur pirkėjai galėtų ramiai rikiuotis į eilę, „Apple“ parduotuvės verčia klientus po visą aukštą ieškoti pasipūtusių, snarglėtų konsultantų mėlynais marškinėliais, kurie kažkur įstrigo su „iPad“.

8. Vienodi skambučiai

„Old Phone“ skambėjimo tonas dabar sukelia Pavlovo refleksą, kai visi girdėjimo zonoje atsidūrę žmonės įsivaizduoja, kad suskambo būtent jų telefonas, net jei jie būna nutildę visus telefono garsus.

9. „ iPhone“ taisymas

Nesvarbu, kas nutiko jūsų „iPhone“, jo taisymas kainuos mažiausiai 200 svarų (255 eurus), kad ir koks menkas gedimas bebūtų. Sutriko namų mygtukas? 200 svarų. Neįmanoma telefono paleisti iš naujo? 200 svarų. Suskilo ekranas? Bandykite derėtis, kad taisymas kainuotų 100 svarų.

10. Nusidėvėję aksesuarai

Prireikė naujo elektros adapterio, nes nulūžo galinė magnetinė detalė, kai ji buvo pernelyg stipriai palenkta? Kiek, „Apple“? 65 svarai (83 eurai)! Juodas apsauginis įdėklas, kurį turguje galite įsigyti už penkis svarus? 25 svarai (beveik 32 eurai)!

11. Nuolat dingstantis „iTunes“ sąrašas

Kiekvienas „iTunes“ atnaujinimas tampa slėpynių ir ieškojimo žaidimu. Kaip dabar sudaryti grojaraštį? Kur dingo „neseniai pridėti“ kūriniai? Ne, aš nenoriu pradėti prakeikto bandomojo „Apple Music“ trijų mėnesių laikotarpio.

12. Utopinės demonstracinės versijos

Mūsų nuotraukose ir vaizdo įrašuose niekada nefigūruoja žmonės su laimingais šunimis, keliaujantys po pasaulį ar žygiuojantys su aitvarais gražiais kalnais, kaip rodoma visose demonstracinėse versijose, siūlančiose „leistis į ekskursiją“. Ar negalėtumėte parodyti mums skaidrių su verkiančiais kūdikiais ir krūva neplautų indų?

13. „Apple Watch“

Tai nesąmonė, bet „Apple“ to nepripažįsta. Ji netgi neskelbia šių laikrodžių pardavimo duomenų, įmaišydama juos į „Apple TV“, „iPod“ ir aksesuarų statistiką, kuri sudaro vos dešimtadalį telefonų „iPhone“ apimčių.

14. „Apple TV“

„Televizorių ateitis?“. Jie vadinami „dar viena brangia dėže, kuri nedaro nieko, ko negalėtų padaryti kitos jūsų brangios dėžės, tačiau turi „Apple“ logotipą“.

15. „Mac“ vėlavimas

Mūsų seniesiems „MacBook“ rytais reikia daugiau laiko, kad jie prabustų, negu mums patiems.

16. Ji labiau kontroliuoja, negu pats Prince`as

Mes žinome, kad kažkuriuo etapu sumokėjome už visą Prince`o muzikos katalogą, bet „iTunes“ neleis mums jo klausytis, kol neatlaikysime protokolų sinchronizavimo, slaptažodžių, vartotojo nustatymų, meniu, pagalbos botų ir, galiausiai, „Google“ aiškinamųjų vaizdo įrašų puolimo.

17. Drėgni pirštai

Išlindęs iš dušo privalai laukti 20 minučių, kol tave atpažins „iPhone“ pirštų atspaudų skeneris. Tarsi švarus „aš“ nebūčiau tikrais „aš“.

18. Jie virto valdovais

Nuo pat Ridley Scotto kurtos „1984-ųjų“ tematikos reklamos, parodytos prieš 30 metų per „Super Bowl“ rungtynes, „Apple“ reklamavosi kaip alternatyvus pasirinkimas, tačiau dabar jie iš esmės tapo Didžiuoju broliu.

19. Neapykanta jungtims

„Apple“ pašalinus iš „iPad“ USB jungtis, visi jūsų aksesuarai paprasčiausiai tapo nebenaudojami. Lygiai taip pat pasidarė nebeįmanoma klausyti DVD ir CD kolekcijų, kai jie panaikino tam skirtas angas (kad vėl pirktumėte jas iš „iTunes“). Dabar yra lengviau įsilaužti į JAV gynybos sistemą, negu peržiūrėti DVD per „iPad“.

20. „Išmanusis baterijos dėklas“

Jūsų elegantišką, liekną ir beviltišką energijos stoką jaučiantį „iPhone 6“ jis paverčia bjauriu, storu ir monstrišku telefonu – nes būtent taip atrodo „išmanumas“.

21. Diktatūra

Savuoju „iPhone“ padarote nuotrauką. Perkeliate ją į „iPhotos“. Dabar mėginate prikabinti ją prie elektroninio laiško. Cha! Neįmanoma! Jūs privalote susirasti nuotrauką, išsaugoti jos kopiją darbalaukyje ir tuomet prikabinti būtent ŠITĄ versiją. Vienintelis būdas padaryti tai greitai yra nuosava „Apple“ pašto programėlė, dar žinoma kaip „BlackMail“.

22. Jų turtai

„Apple“ turi finansinių atsargų, kurios viršija daugumos šalių BVP. Iš dalies jos kaupiamos paliekant šias šalis be mokesčių ir naudojant jų mineralų išteklius.

23. Panieka žmonijai

Billas Gatesas savo turtus skiria gydymui nuo maliarijos. „Apple“ savo turtus skiria tam, kad susikrautų dar daugiau turto.

24. 53-oji klaida

Kiek korporacijų turi galios nusikalstamu būdu sugadinti savo, t.y. jūsų, produktus, kai jie buvo jums parduoti? Liūdnai pagarsėjusi „Apple“ 53-ioji klaida (Error 53) baudžia vartotojus už tai, kad jie kreipėsi į neteisėtus taisytojus: ji efektyviai atjungia jūsų „iPhone 6“ - pastaroji praktika vadinama „telefono pavertimu plyta“. Kai buvo pagrasyta teismais, „Apple“ išsigando ir atsitraukė.

25. Jie perėmė muzikos pramonę

„iTunes“ nutiesė kelią pigios skaitmeninės muzikos revoliucijai, po kurios atlikėjai gauna labai mažą, o „Apple“ - didžiąją dalį pelno. Ji nušlavė muzikos įrašų parduotuves, suluošino muzikos pramonę, tuomet pradėjo reikalauti iš muzikantų išpirkos, kad jų muzika atsidurtų virtualios parduotuvės vitrinoje.

26. Jų verslo modelis yra „Ratas“ („The Circle“)

Šiame Dave`o Eggerso romane pasakojama apie utopiškai skambančią technologijų korporaciją, kurios ambicijos apima kiekvieną žmonių gyvenimo aspektą. Ji kuria ir įgyvendina kiekvieną žmonių troškimą taip, kad žmonėms net nereikėtų išeiti iš uždaro jų kontrolės rato. Galiausiai jie pamato, kad jie net negali to padaryti. „Apple“ padarė viską, kad išsklaidytų tokias paraleles ir pasistatė naują būstinę – rato formos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (574)