Naująją „Microsoft“ operacinę sistemą, nepaisant pernelyg įkyrios priverstinio atnaujinimo politikos, greitai įsidiegė šimtai milijonų vartotojų visame pasaulyje.

Nuo 2015 m. liepos 29 d. atsirado galimybė atsinaujinti iki „Windows 10“. Dabar prietaisų, naudojančių įvairias dešimtų versijas, kiekis pasiekė 300 milijonų vienetų. Vien per pastarąjį mėnesį vartotojų skaičius, kurie prisijungė prie „Windows 10“ savininkų armijos, padidėjo 30 milijonų, o po dvejų metų „Microsoft“ tikisi 1 mlrd. auditorijos.

Reikėtų pažymėti, kad 300 mln. skaičius apima ne tik stalinių ir nešiojamųjų kompiuterių savininkus, bet ir su „Windows 10 Mobile“ veikiančius išmaniuosius telefonus bei žaidimų konsolę „Xbox One“. Nors naujausia „Microsoft“ operacinės sistemos versija susilaukė nemažai kritikos, galutiniai vartotojai „Windows 10“ priėmė greičiau, nei tai atsitiko su „Windows 7“ ir „Windows 8“. Prie šios sėkmės nemažai prisidėjo nemokamas naujinimas, kurį taip aktyviai reklamuoja ir beveik prievarta bruka vartotojams.

Nepaisant to, nemokamai siūlyti „Windows 10“ visiems „Windows“ 7/8 vartotojams „Microsoft“ neketina amžinai. Dar kartą tai priminė „Microsoft“ rinkodaros departamento vadovas, kuris atsakingas už „Windows“ ir šią OS naudojančių įrenginių reklamą.