Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, konkurso nugalėtojams bus suteikta teisė atstovauti Lietuvai Jungtinių Tautų globojamame pasauliniame geriausių m. sprendimų konkurse „Pasaulio viršūnių apdovanojimai 2016“ (angl. „World Summit Award Mobile 2016 – WSA-Mobile 2016“).

„Šiemet, jau vienuoliktąjį kartą organizuodami konkursą „Naujasis knygnešys“, tikimės ir vėl atrasti pažangių, originalių lietuviškų skaitmeninio turinio sprendimų, kurie būtų naudingi ir įdomūs ne tik Lietuvos, bet ir kitų pasaulio valstybių vartotojams, – sako „Pasaulio viršūnių apdovanojimų“ konkurso nacionalinė ekspertė ir pasaulinės žiuri narė Ieva Žilionienė. – Ankstesniais metais mūsų nacionalinės atrankos laimėtojai, nominuoti į pasaulinį „Pasaulio viršūnių apdovanojimų“ konkursą, ne kartą triumfavo jo finale. Tad ir šiemet kviečiame Lietuvos m. sprendimų kūrėjus aktyviai registruoti savo sukurtus sprendimus „Naujojo knygnešio“ konkursui – gal būtent jų sukurtų sprendimų laukia Lietuvos ir tarptautinis pripažinimas“.

Vienuoliktąjį kartą organizuojamame konkurse „Naujasis knygnešys“ geriausių m. sprendimų kūrėjai varžysis ir bus apdovanoti aštuoniose konkurso kategorijose: m. valdžia ir piliečių įtraukimas, m. sveikata ir gerovė, m. mokymasis ir švietimas, m. aplinka ir žalioji energetika, m. kultūra ir turizmas, m. išmaniosios gyvenvietės ir urbanizacija, m. verslas ir komercija, m. įtraukimas ir įgalinimas.

Konkurse gali dalyvauti tiek įmonės, tiek individualūs mobiliojo turinio sprendimų – mobiliųjų programėlių, SMS paremtų sprendimų, mobiliųjų žaidimų, interaktyvių m. produktų – kūrėjai. Nominuojami m. sprendimai turi būti inovatyvūs, įdomūs ir patrauklūs, sukurti 2014–2016 m. laikotarpiu.

Konkurso dalyvių darbai turi būti užbaigti ir rinkai paruošti produktai. Dalyviai paraiškas dalyvauti konkurse gali teikti konkurso interneto svetainėje www.naujasis-knygnesys.lt iki 2016 m. gegužės 15 d. Konkurso finalas įvyks gegužės mėn. pabaigoje.

Konkursą organizuoja Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos (IVPK, www.ivpk.lt) kartu su Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT, www.rrt.lt).

Tarptautiniame „Pasaulio viršūnių apdovanojimų“ konkurse vienais metais renkami geriausi elektroninio turinio sprendimai, kitais metais – mobiliojo turinio sprendimai. Konkurse varžosi aukštos kokybės skaitmeninio turinio sprendimai iš daugiau kaip 160 pasaulio valstybių – Jungtinių Tautų narių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją