„Jau baigėme 75 proc. skrydžio! #Kalifornija, ar esi pasiruošusi mūsų atvykimui? Mes artėjam!“ – parašė savo tinklalapyje http://www.solarimpulse.com misijos vadovai apie 14 val. 15 min. Lietuvos laiku).

„Solar Impulse 2“ penktadienį prieš saulėlydį pagavo stiprų palankų vakarų vėją ir skrido apie 150 km/val. greičiu. Planuojama, kad jis priartės prie San Fransisko šeštadienio vakarą vietos laiku.

Šio orlaivio kelionė aplink Žemės rutulį prasidėjo pernai kovą iš Abu Dabio, Jungtinių Arabų Emyratų sostinės. Pakeliui jis buvo nusileidęs Omane, Mianmare, Kinijoje ir Japonijoje. Dabartinis skrydis yra jau devintasis jo kelionės etapas.

Pilotas Bertrand'as Piccard'as stebėjo įspūdingus vaizdus, skrisdamas virš Ramiojo vandenyno apie 4,8 km aukštyje, kai lėktuvo akumuliatoriai buvo beveik visiškai įkrauti, rodė tinklalapis, tiesiogiai transliuojantis „Solar Impulse 2“ skrydžio vaizdą ir teikiantis papildomą informaciją.

Lakūnas sakė savo žmonai matantis mėnulio atspindį vandenyne.
„Kol kas sakau labanakt iš vandenyno vidurio“, – B.Piccard'as sakė per trumpą pokalbį, kuris buvo tiesiogiai transliuojamas misijos tinklalapio.

„Tai nepaprasta patirtis“, – pridūrė jis.

Anksčiau jis pasikalbėjo su Jungtinių Tautų vadovu Ban Ki-moonu, kuris sakė, kad B.Piccardo pionieriaus dvasia yra „įkvepianti“ ir kad jo skrydis yra istorinis pasiekimas.

B. Piccard'as atsakė, kad Ban Ki-moonas taip pat pateko į istoriją, nes penktadienį 175 šalių atstovai pasirašė naują klimato sutartį.

„Tai, ką darote šiandien Niujorke – pasirašote Paryžiaus sutartį – yra daugiau negu aplinkos apsauga: tai yra švarių technologijų revoliucijos pradžia“, – pažymėjo B. Piccard'as.

Skrydis virš Ramiojo vandenyno yra pavojingiausia šios kelionės dalis, nes įvykus kokiam nors nenumatytam incidentui lėktuvas negalėtų nusileisti sausumoje.

Nesant tikslios vėjų prognozės, lėktuvas pakilo iš Havajų ketvirtadienio rytą, o galiausiai turėtų pasiekti Mautin Vju oro uostą Kalifornijoje. Misijos nariai, kurie padėjo jam pakilti, paliko savo angarą Havajuose ir išvyko į Jungtines Valstijas, kad pasiruoštų sutikti orlaivį savaitgalį.

Vieno oro bendrovės „Hawaiian Air“ lainerio keleiviai turėjo galimybę pamatyti „Solar Impulse 2“, kai daug greičiau skrendantis orlaivis pralėkė netoli lėto propelerinio aparato.

„Solar Impulse 2“ nusileido Havajuose pernai liepą ir buvo priverstas ilgokai pasilikti tose salose, kol buvo remontuojami jo akumuliatoriai, kurie perkaito skrendant iš Japonijos.

B. Piccard'as sakė, kad naujo kelionės etapo finišas Silicio slėnio širdyje yra labai simboliškas, nes lėktuvas nusileis „pionierių dvasios viduryje“.

Per ankstesnį „Solar Impulse 2“ skrydį iš Japonijos į Havajus lėktuvą pilotavo B. Piccardo porininkas Andre Borschbergas.