„Keliolika valstybės institucijų informacinių sistemų turėjo ryšių sutrikimų, suprastėjo kai kurių tinklapių pasiekiamumas“, - BNS sakė „Infostruktūros“ komunikacijos vadovė Sandra Gražytė.

Pasak jos, ataka įvyko ketvirtadienį ir truko apie pusvalandį.

S.Gražytė teigė, kad su kibernetinėmis atakomis susidūrė Seimas, Žemės ūkio ministerija, Finansų ministerija, Krašto apsaugos ministerija, Vidaus reikalų ministerija, Kultūros ministerija, Sveikatos apsaugos ministerija.

Atakas taip pat patyrė Valstybinė mokesčių inspekcija, Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras, Vaikų išlaikymo fondas, Centrinė projektų valdymo agentūra.

Pasak S.Gražytės, kol kas aiškinamasi, koks buvo šios atakos pobūdis.

Panašias kibernetines atakas nuo praėjusios savaitės pradžios patyrė Seimo, Prezidentūros, Užsienio reikalų ministerijos ir Teisingumo ministerijos informacinės sistemos. Dėl kibernetinio incidento Seimo kanceliarija ir Užsienio reikalų ministerija kreipėsi į policiją, vyksta ikiteisminis tyrimas.

Programišiai pastaruoju metu taip pat atakavo kai kurias žiniasklaidos priemones, komunalinių paslaugų įmones. Valstybės įstaigos ir įmonės susidūrė su DDoS atakomis. Jomis tuo pačiu metu siunčiama daugybė užklausų iš įvairių interneto taškų, siekiant sutrikdyti interneto tinklalapio veikimą. Pirminiais duomenimis, programišių išpuoliai buvo vykdomi iš užsienio.