Smagu testuoti gamintojų flagmanus, bet pripažinkime, kad ne visi gali sau leisti telefonui skirti 700 eurų ar daugiau. O skaityti naujienas, būti pasiekiamam socialiniuose tinkluose, fotografuoti kasdienines akimirkas ar vaizdo skambučiais susisiekti su užsienyje gyvenančiais giminėmis norisi kiekvienam.

„Coolpad“ išmanusis – vienas iš tokių modelių, kuris gali būti prieinamas kiekvienam – rekomenduojama kaina tik 119 eurų. Tiesa, šiame segmente, telefonų pasirinkimas nemažas ir visi jie turi panašius techninius parametrus.


Atrodo kaip žaislinis, bet žaidimams neskirtas

Lengvas, plonas ir paprastas (palaiko dvi SIM korteles) – toks pirmas įspūdis išpakavus telefoną ir paėmus jį į rankas, kai kuriems mano kolegoms darbe net pasirodė – žaislinis telefonas. Net jei toks ir būtų, svarbiausia, kad juo galima atlikti visas reikiamas išmaniojo funkcijas – skambinti, naršyti socialiniuose tinkluose, fotografuoti ir filmuoti.

„Coolpad Porto S“ turi 5 colių įstrižainės HD raiškos (1280 x 720) ekraną (295 PPI), tačiau dėl „Miravision“ vaizdo gerinimo technologijos, jis puikiai sureguliuoja patį vaizdą. Tiesa, ekranas neturi apsaugos, todėl apsauginė plėvelė ar dėkliukas tikrai nepakenktų.
Mobilus telefonas "Coolpad"

Telefone integruotas keturių branduolių „Mediatek“ procesorius, kurio darbas nepradžiugins žaidimų mėgėjų, tačiau šis telefonas, mano manymu, ir nėra skirtas žaisti didelės grafikos aprūpintais žaidimais.

1 GB darbinė telefono atmintis tiesiog nėra skirta šiuolaikiniams žaidimams. Ir dar jis lėtokas. Kažkada bandytas „Nokia Lumia 520“ veikė daug greičiau net su 512 RAM darbine atmintimi nei šis kiniškas aparatas.

Atminties užteks nebent uošvienei

Vidinė telefono atmintis tik 8 GB, iš kurių net 3,9 GB skirta sistemos programinei įrangai. Kas belieka man kaip vartotojui? Beveik nieko, nes pagrindinės naudojamos programėlės užima dar 2,7 GB, o kur dar programų atnaujinimai, kurie išleidžiami vos ne kasdien. Dar keletas nuotraukų ir telefono atmintis užpildoma per dvi dienas(!).

Žaidimams vietos nebeliko. Norėjau parsisiųsti „Asphalt 8: Airborne“ žaidimą pabandymui, bet deja, tam turėjau atsisakyti dažniausiai naudojamų programėlių ir telefonu nefotografuoti.

Tiesa, galima praplėsti atmintį „micro SD“ kortele (vienos SIM kortelės sąskaita) net iki 64 GB, tačiau ji skirta muzikai, fotografijoms bei filmuotai medžiagai. Mano manymu, išmaniajame turėtų būti bent 16 GB vidinės atminties, kad galėtum išnaudoti telefoną kaip išmanųjį, o ne kaip paprastą – tik skambučiams ir sms rašymui.

Kalbant apie kamerą, „Coolpad“ telefone integruota 8 MP galinė ir 2 MP priekinė kameros. Taip, jos fotografuoja, bet ar kokybė tenkino? Tikrai ne. Norint pasiekti norimą rezultatą teks labai pasistengti.

Pats fotoaparatas užsikrauna lėtai. Jei auto režimu ir dienos metu prie gero apšvietimo dar pavyks ką ir gražaus nufotografuoti, tai prieblandoje geriau nekankinti savęs norint gauti kokybišką nuotrauką.
Mobilus telefonas "Coolpad"

Manau, jauniems žmonėms silpna kamera tikrai nepatiks, nes jiems labai svarbu fotografuoti ir dalintis nuotraukomis su draugais. Vyresniems, kuriems telefono fotoaparatas reikalingas tik retais atvejais (kaip pavyzdžiui mano uošvienei), manau puikiausiai tiks.

Baterija išsikrauna net ir nenaudojama

Dar vienas trūkumas, kuris tikrai nepatiks aktyviau besinaudojantiems išmaniuoju, tai baterijos tarnavimo laikas. Nors ji turi 2000 mAh talpą, išsikrauna net nenaudojama. Vakare pasikrovus ir per naktį nesinaudojus telefonu, ryte nukrito net 10% baterijos. Galvojat nedaug? Praėjus parai visiškai nesinaudojant telefonu, ekrano kamputyje matau, kad liko tik 37% tarnavimo laiko. Gal po kiek laiko, kai baterija pasikraus keletą kartų, rezultatai ir bus geresni, bet pradžioje ji tikrai mane nuvylė.

Aktyviau pasinaudojus telefonu, į darbo pabaigą būtinai reikės ieškotis kur pasikrauti aparatą, jei norėsite dar pasivaikščioti ir vis dar būti pasiekiamas.

Ir kraunasi jis ne trumpai – jei baterija beveik išsikrovusi, pilnai ji pasikraus ilgiau nei per dvi valandas, todėl greito krovimo funkcija čia tikrai nepamaišytų.
Mobilus telefonas "Coolpad"

Išmanusis tiems, kuriems reikia tik telefono

Ar šis telefonas gali kažką sudominti? Manęs, kaip aktyvaus vartotojo, nelabai. Aš mėgstu fotografuoti, filmuoti, taip pat pakankamai aktyviai naršau internetiniuose puslapiuose bei bendrauju socialiniuose tinkluose, todėl mano poreikiai šiek tiek didesni.

Manau, kad minimaliems vartotojams arba vyresniems žmonėms jis tikrai gali būti tinkamas. Su juo galima išnaudoti visas išmaniojo telefono funkcijas, tik reikės apsišarvuoti kantrybe, mat jis dirba daug lėčiau už kitus.

Gal aš nekantrus žmogus ar daug reikalaujantis, bet kuris iš mūsų nenori gauti geriausio?

„Coolpad Porto S“ privalumai:

Greitas 4G internetas;

Galimybė praplėsti atmintį „micro SD“ kortele;

Dvi SIM palaikymas.

„Coolpad Porto S“ trūkumai:

Itin trumpai tarnaujanti baterija;

Silpna kamera;

Mažai atminties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)