Kaip teigiama, praėjusiais metais „Huawei“ pateikė 3898 patentų registracijos paraiškas – 456 daugiau nei ankstesniais metais, ir pralenkė tokias kompanijas kaip „Qualcomm“, „Samsung“, „Sony“ ir „HP“.

PINO aktyviausių bendrovių sąrašą sudaro skaičiuodama tarptautinių paraiškų pagal Patentinės kooperacijos sutartį (PKS), kuria viena paraiška suteikiama patento apsauga 148 šalyse, skaičių. Iš viso praėjusiais metais tarptautinių patentų paraiškų skaičius pagal PKS augo 1,7 proc. iki 218 tūkst. ir pasiekė naują metinį rekordą. „Globalios intelektinės nuosavybės paraiškos patentams, prekių ženklams ir pramoniniams dizainams registruoti atskleidžia inovacijų paplitimą ir jų kilmės vietas“, – sako Francis Gurry, WIPO generalinis direktorius.

„Huawei“ kovo mėn. taip pat pakilo į 4 vietą pagal Europos patentų tarnybai (EPT) pateikiamą paraiškų patentų registracijai skaičių. 2015 m. bendrovė EPT pateikė 1953 paraiškas ir antrus metus iš eilės pirmauja skaitmeninių ryšių sektoriuje. Vien šiame sektoriuje praėjusiais metais „Huawei“ pateikė 1197 paraiškas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją