Esama paklausa kol kas atitinka “Microsoft” planus per pirmąjį prekybos mėnesį parduoti dagiau, nei 400 tūkst. kopijų, o iki metų pabaigos tikimasi parduoti ir milijoninį egzempliorių.

Per pirmąjį prekybos mėnesį “Windows 95” ir “Windows 98” įsigijo po 600 tūkst., o per pirmus 6 prekybos mėnesius buvo pasiekta 2 mln. Žymė.

Nepaisant ne itin palankių atsiliepimų ir nepakankamo “Windows Millenium Edition” viešumo, manoma, kad šios operacinės sistemos paklausa bus ne mažesnė, nei ankstesnių “Windows” versijų. Operacinės sistemos yra perkamiausia prekė programinės įrangos parduotuvėse, o didžioji dalis pirkėjų rinksis būtent “Windows ME”.

Tikimasi, kad paklausą dar labiau padidins kalėdinė karštinė bei švenčių proga sumažintos kainos. Vien pirmąją prekybos dieną JAV buvo nupirkta 75 tūkst. operacinės sistemos kopijų.

Bet analitikų manymu daugelis vartotojų nepirks šios operacinės sistemos vien todėl, kad lauks naujo “Microsoft” produkto, kol kas vadinamo kodiniu “Whistler” pavadinimu. Ši operacinė sistema, skirta namų vartotojams, radikaliai skirsis nuo “Windows 95” pagrindu sukurtų operacinių sistemų ir remsis NT technologijomis. Bet “Whistler” neturėtų daug skirtis nuo “Windows 2000”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją