Pranešimus keturiose konferencijos sesijose skaitys daugiau nei 20 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio.

Šių metų renginio pagrindinė tema – „Hide and seek“. Iš pirmo žvilgsnio žaismingumu spinduliuojantis pavadinimas, kurį į lietuvių kalbą galima versti kaip „slėpynės“, pasak „TEDxVilnius“ atstovų, žada ne tik smagias akimirkas. Renginyje bus aptartos sudėtingos temos – išgyventos asmeninės, pamokančios istorijos, psichologinės problemos, propaganda, politikos iššūkiai ir kt. Joms skirtos pirmosios dvi sesijos, pavadintos atitinkamai „What do we hide?“ (liet. – „Ką mes slepiame?“) ir „Games we play“ (liet. – „Žaidimai, kuriuos mes žaidžiame“).

Antroji konferencijos dalis – likusios dvi sesijos – skirtos pasakojimams apie nuostabius išradimus, technologinius pasiekimus, gamtos stebuklus ir žmonijos ateitį.

Kaip ir visada, „TEDxVilnius“ renginį transliuoja tiesiogiai internetu. Tai, pasak konferencijos organizatorių, yra ne tik galimybė pamatyti pranešimus pirmiesiems, bet ir proga parodyti iniciatyvą, organizuojant vietinius renginius, į kuriuos susibūrę draugai ar kolegos kartu stebėtų konferencijos transliaciją. Šia galimybe raginami pasinaudoti mokiniai iš toliau nuo Vilniaus esančių miestų ir miestelių, užsienyje gyvenantys lietuviai ir visi kiti, kam artimos „TEDx“ renginių nešamos vertybės.

Lietuvoje, bendradarbiaujant su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, tiesioginės „TEDxVilnius“ konferencijos transliacijos žiūrimos net 37 viešosiose bibliotekose, įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Visą vietų sąrašą galima rasti čia.

Konferenciją galima stebėti ir užsienyje: bendraminčiai šiemet renkasi Lietuvos ambasadose Jungtinėje Karalystėje, Nyderlanduose, Švedijoje, Suomijoje ir Estijoje. Įgyvendinti šią iniciatyvą padėjo aktyvūs ten gyvenantys lietuvaičiai bei lietuvių bendruomenės. Pavyzdžiui, Londono Sičio lietuvių bendruomenė ir Suomijos lietuvių jaunimo sąjunga „SiLTa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)