Rengiantis šios dienos minėjimui, buvo paskelbti gražiausio vardo, užregistruoto 2015 metais ir turinčio savitųjų lietuviškų raidžių, rinkimai.

Rinkimuose dalyvavo septyni lietuviški interneto srities vardai. Gražiausią iš jų rinko 1829 DELFI portalo lankytojai.

Daugiausia balsų (869) surinko interneto svetainės vardas vištapuode.lt. Kaune lietuviškos virtuvės patiekalus siūlančio restorano vardas sulaukė beveik 50 proc. visų lankytojų balsų.

Nuo jo kiek atsiliko laumėsvaikas.lt, surinkęs 617 balsų.

Trečiąją vietą užėmė vardas švarikalba.lt (173 balsai).

Konkursą organizavo Lietuvos kompiuterininkų sąjunga. Pirminę atranką atliko komisija, sudaryta iš šios sąjungos, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos, KTU Interneto paslaugų centro ir „Infobalt“ specialistų. Ji peržiūrėjo 2015 metais registruotus vardus, atrinko septynis ir šiuo metu vykstančios europinės „Interneto savaitės 2016“ viduryje teikia galutiniam balsavimui.

Konkurso organizatoriai tikisi, kad internetiniai adresai natūraliai įsilies į lietuvių kalbą ir viliasi, kad po metų atsiras daugiau naujų, taisyklingai sudarytų, ir gražių sričių vardų.

Vlkk.lt puslapyje teigiama, kad internetinių puslapių adresai, turintys lietuviškų raidžių, lt srityje pradėti registruoti ir vartoti dar 2004-aisiais. Pirmieji gražiausio vardo rinkimai surengti dešimtmečio proga 2014 m. Tada išrinktas šmaikštus vaikų darželio svetainės vardas Klaužada.lt, 2015 m. – sporto salės, klubo svetainės pavadinimas Voveraitė.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)