Renginį pradėjusi šūkiu „The new style of business“ (iš angl. k. naujas verslo stilius), kompanija pristatė kompiuterį žmonėms, kurių poreikių kartelė užkelta aukščiausiai.

Sieks pritraukti verslo atstovus

Vienas „Huawei“ vadovų Richardas Yu pristatęs naująjį prietaisą, tvirtino, kad tai – nešiojamasis kompiuteris ir planšetinis kompiuteris viename: „jis išgelbės tuos, kuriems jau pabodo stambūs, mažos raiškos, greitai išsikraunantys ir nuolat klaidas darantys prietaisai.“

„Matebook“, kurį kuriant dalyvavo daug kompanijų, pristatymo metu sakyta, ištaisys visus technologijų trūkumus: jo dizainas bus stebėtinai paprastas ir patogus, baterija laikys laba ilgai, o veiks jis be trikdžių. Kaip tvirtino kompanijos atstovas, prietaiso dizainas yra sukurtas remiantis šiomis vertybėmis – paprastumu, harmonija, žmogiškumu.

Aparato „kūnas“ aliuminis. Jo spalvą galima pasirinkti iš dviejų – pilkos bei auksinės. Pilkos nugarėlės „Matebook“ gavo juodą ekrano apvadą, o auksinės spalvos – baltą.

Jį visai malonu laikyti rankose, mat jis neturi aštrių kampų. Tai – gana didelis planšetinis kompiuteris. „Matebook“ LCD ekranas – 12 colių įstrižainės ir 6,9 milimetrų storio, jo rezoliucija 2160x1440 taškų. Svoris – 640 gramų. Prietaiso baterija nekrovus „atlaiko“ daugiau nei vieną tipinę darbo dieną – 10 valandų. Kompiuteris gali neįkraunamas ištverti apie devynias valandas vaizdo peržiūrų, kiek mažiau juo naudojantis apie 15.

Vienas geriausiai atrodančių dalykų yra greitas jo atrakinimas naudojantis piršto antspaudu. Kompanijos atstovas pabrėžė, kad tai leis pamiršti visus įjungimo mygtukus, taip pat ilgą ir varginantį slaptažodžių suvedinėjimą. Ši technologija pasiskolinta iš išmaniojo įrenginio „Mate 8“.

„Matebook“ instaliuoti 6 kartos Intel® Core™ procesoriai. Operacinė sistema – „Windows 10“, kuri, anot kompanijos atstovų, leis suderinti šį kompiuterį su kitais „Windows 10“ palaikančiais mobiliaisiais įrenginiais.

„Matebook“ kainuos nuo 699 dolerių JAV rinkoje, Europoje – nuo 799 eurų. Kaina kils priklausomai nuo kompiuterio talpos ir spartumo. „Matebook“ rinkoje bus galima pamatyti netrukus. Remiantis neoficialiais šaltiniais, vėlyvą pavasarį – vasarą.

Didelis dėmesys priedams

Pasiūlytas ir sprendimas nuo dūžių, tačiau tai – ne inovatyvus „antgamtinių“ savybių turintis stiklas. Renginio metu pristatytas dėklas, visiškai paslepiantis „Matebook“ korpusą. Specialusis dėklas, saugantis nuo dūžių, bus dirbtinės odos, taip pat tarnaus ir kaip planšetinio kompiuterio klaviatūra, paversianti jį nešiojamuoju kompiuteriu. Ji esą turėtų būti patogesnė ir padėti išvengti spausdinimo klaidų. Vietoje klavišų, kurių paspaudimo gylis paprastai siekia 1,3 milimetro, šis dėklas turės klaviatūrą, kurios klavišai įsispaudžia 1,5 milimetrų.

Dėklas leis laikyti kompiuterį dviem padėtimis: pasvirimo kampas galės būti 67 ir 52 laipsnių. Daugelis kompiuterių mėgėjų nešiojamuoju kompiuteriu naudojasi sėdėdami kėdėje, pasidėję ant kelių. Spaudos konferencijos metu, kompanijos atstovas paklaustas, ar „Huawei“ nebando priversti savo vartotojų atsisakyti šio įpročio, kompanijos produktų rinkodaros departamento pasaulinės produktų rinkos viceprezidentas Clementas Wongas sakė, kad jis ir pats taip naudojasi šiuo prietaisu bei nedrąsiai paėmė ir pasidėjo jį ant kelių, vaizduodamas, kad tai padaryti įmanoma ir kad norint patogiai naudotis kompiuteriu stalo neprireiks.

Pristatytas ne tik „Matebook“, bet ir jo priedai. Parodytas elektroninis pieštukas, kuris padės „Matebook“ naudojantiems grafikos dizaineriams, taip pat tarnaus kaip pristatymų skaidrių valdymo pultelis bei atliks rodomojo lazerio funkciją.

Klaviatūra-dėklas JAV kainuos 129 dolerius, europiečiai už ją turėtų mokėti 149 eurus. Elektroninio pieštuko kaina JAV – 59 doleriai, Europoje – 69 eurai.

Sekite su DELFI karščiausias naujienas tiesiai iš Barselonoje vykstančio Mobile World Congress 2016!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)