Taigi kuo gali būti patrauklus gana pigus telefonas, kuris savo parametrais nenusileidžia didžiųjų kompanijų išmaniesiems įrenginiams.

Galingiausias serijos modelis

„ASUS Zenfone 2“ linija turi net keletą mobiliųjų telefonų modelių variantų. Mano rankose – galingiausias šios serijos modelis. Išpakavus dėžutę ir paėmus aparatą į rankas, pirmas įspūdis visai neblogas.

Pats telefonas yra pakankamai plonas ir sveria 170 gramų. Didelis, pakankamai ryškus Full HD ekranas (403 ppi). Tiesa, saulės šviesoje matomumas galėtų būti geresnis, tačiau aparatas gana smagus.

„Corning Gorilla Glass 3“ ekrano danga yra tvirta ir apsaugo telefoną nuo įbrėžimų. Patogu tai, kad žiemos metu, ekraną galima liesti pirštinėmis, kitus telefonus galima valdyti tik „plikomis“ rankomis.

Ekrano įstrižainė – 5.5 colio, kai kuriems gali pasirodyti per didelė, bet skaitantiems naujienas ir žaidžiantiems žaidimus toks telefono ekranas gali turėti tik privalumų. Manau, kad ateityje didesnių telefonų poreikis išliks didelis, nes vis daugiau funkcijų atliekame išmaniaisiais įrenginiais: taip tiesiog patogiau ir greičiau – įrenginys dažniau atliks kompiuterio funkciją nei vien tik telefono.

Vienas didžiausių „ASUS Zenfone 2“ kozirių – galingas keturių branduolių 64 bitų „Intel Atom Quad Core Z3580” 2.3GHz procesorius, kuriam veikti padeda net 4GB darbinės atminties. Tai – pirmasis išmanusis telefonas pasirodęs rinkoje, turintis tiek daug darbinės atminties. Šiuo metu Lietuvoje greičiausiai prieinamas tik Samsung Galaxy S6 Edge+ modelis, turintis 4GB darbinės atminties (tiesa, jis yra daugiau nei dvigubai brangesnis už ASUS). Galima būtų atrasti ir kiniškų alternatyvų su tokio pat dydžio atmintimi, bet šių modelių prekyba gan ribota.

Palyginimui paminėsiu, kad net kai kurie darbiniai kompiuteriai negali pasigirti tokia atmintimi.

Taip pat galima pridurti, kad šis modelis naudoja PowerVR G6430 grafinį procesorių, kuris buvo naudojamas Apple iPhone 5 S modelyje. Nors ir išleistas 2013 metais, su vaizdo grafika jis susidoroja puikiai.

Sintetiniame „AnTuTu“ teste telefonas pasiekė net 60000 taškų. Tai yra neblogas rezultatas, bet kitų gamintojų naujausių flagmanų „ASUS Zenfone 2“ nepavijo.

Vidinė telefono atmintis – 32 GB, tačiau vartotojui prieinama tik apie 24 GB (kitų gamintojų flagmanai turi vos 16 GB). Jei to maža, telefono atmintį galima padidinti papildoma atminties kortele net iki 128 GB. Taip pat galima pasinaudoti Google Drive pasiūlymu ir dviem metams papildomai gauti 100 GB atminties debesyse.

Telefone įdiegta „Android Lolipop“ operacinė sistema, kurią vėliau planuojama atnaujinti į „Android Marshmallow“.

Procesorius su visomis užduotimis puikiai susitvarko ir per poros mėnesių naudojimo laikotarpį, nesusidūriau su programėlių stabdymu ar lūžinėjimu.

Gal kiek nepatiko labai apkrauta sistema gamintojo jau įdiegtomis programėlėmis, kurių pašalinti nepavyks, todėl teks priprasti su jums siūloma Asus ZenUi sąsaja.

Dvi SIM kortelės

Dar vienas šio telefono pliusų – dvi SIM kortelės. Svarbu tai, kad antroji SIM naudojama ne micro SD kortelės sąskaita, tad skirtingai nei kituose dvi SIM korteles palaikančiuose modeliuose „ASUS Zenfone 2“ išsaugo galimybę padidinti telefono atmintį.

Šis modelis yra puikus pasirinkimas norintiems sutaupyti vietos rankinėje ir nesinešioti dviejų telefonų, tačiau naudotis dviem abonentais.

Reikia paminėti, kad pirmoji, pagrindinė, kortelė naudoja 2G/3G/4G tinklus, o antroji palaiko tik 2G. Tad internetu bus galima naudotis tik viena kortele. Jei antra kortelė nėra pagrindinė, o reikalinga tik skambučiams ir SMS, tai gan patogu.

Paprastas dizainas – įmantrus valdymas

Telefono dizainas yra pakankamai paprastas, bet patrauklus. Kraštai yra tik 3,9 mm storio, o pati nugarėlė šiek tiek užapvalinta, todėl puikiai telpa delne.

Ekrano apačioje yra trys valdymo mygtukai – atgal, namų ir užduočių. Tamsoje šie pagrindiniai mygtukai nešviečia, todėl tai sukelia šiokių tokių nepatogumų.

Kiek neįprasta, kad ekrano įjungimo ir išjungimo mygtukas yra viršuje, o garso reguliavimo mygtukas – nugarėlėje. Dukart paspaudus garsumo klavišą paleidžiama kamera, nors kartais ši funkcija neveikia.

Įjungimo mygtukas gal šiek tiek per mažas, tačiau ekraną galima pažadinti ir dukart jį bakstelėjus. Bent jau man, tai šiek tiek patogiau.

Liečiant išjungtą telefono ekraną galima atlikti ir daugiau funkcijų. Pavyzdžiui, pirštu parašius raidę „C“ (Camera), įsijungia galinė foto kamera, „S“ (Selfie) – priekinė kamera, „W“ (Web) – internetas ir t.t. Su tokiu telefono valdymu dar nebuvau susidūręs, tad pasirodė visai įdomu ir gana patogu norint staiga atlikti tam tikrus veiksmus.

Dar viena įdomi naujovė – galimybė savo telefoną valdyti kompiuterio ekrane. Tam tereikia prijungti telefoną USB laidu, instaliuoti programą ir išbandyti, kaip tai veikia. Įdomu, bet kam reikia telefoną valdyti kompiuteriu?

Greitai įkraunamas

„ASUS Zenfone 2“ baterijos talpa siekia 3000 mAh, tačiau aktyviai naudojant telefoną dienos pabaigoje jau reikia pakrauti.

Kol kas gamintojams sunkiai sekasi sukurti pakankamai talpią bateriją, kuri pilnai atlaikytų poros parų aktyvų naudojimą. Tačiau „ASUS Zenfone 2“ turi greito krovimo „BoostMaster“ technologiją, kuri 60 proc. telefono bateriją įkrauna per 40 min. Pilnai įkrauti telefoną užtrunka šiek tiek daugiau nei valandą.

Tiesa, tai veikia tik su tam skirtu krovikliu. Smagu ir tai, kad gamintojas jį prideda prie komplektacijos, tad papildomai mokėti nereikės. Su kitu krovikliu telefono baterija jums įsikraus daugiau nei per 2 valandas.

Gamintojas taip pat siūlo kompaktišką nešiojamą bateriją ZenPower, kurios talpa siekia net 10050 mAh talpos. Mėgstantiems keliauti, tai puikus priedas ir neišvengiamas palydovas.

Patogu tai, kad telefone galima pasirinkti keletą akumuliatoriaus naudojimo variantų nuo didžiausio našumo iki itin taupaus, kurio metu veikia tik skambučių, SMS ir žadintuvo funkcijos. Taip pat galima suasmeninti akumuliatoriaus naudojimą ir pritaikyti telefono funkcijas pagal savo poreikius.

Foto mėgėjams – silpnokas

Mėgstantiems fotografuoti, gamintojas įdėjo 13 MP galinę ir 5 MP priekinę kameras. Skaičiai nėra įspūdingi, nes kiti gamintojai naudoja 16, 23 ar net 41 MP. Tačiau „ASUS“ giriasi įdiegęs PixelMaster technologiją, kuri padeda išgauti geresnę kokybę.

Skamba išties puikiai, bet ar rezultatas mane nudžiugino? Nelabai.

Dienos metu arba esant geram apšvietimui fotografuoja pakankamai greitai ir tiksliai. HDR funkcija lėtesnė nei auto režimas, bet kai kuriais atvejais, nuotraukoms suteikia geresnį ir sodresnį atspalvį.

Nuotraukų kokybė nėra ideali, dar tikrai yra kur tobulėti. Taip pat, kamera turi „Super HDR Technologiją“, kuri padeda užfiksuoti nuotraukas net iki 52 MP rezoliucijos raiškos. Nuotraukos yra daug ryškesnės ir detalesnės.

Dar džiugina tai, kad yra galimybė fotografuojant reguliuoti viską rankiniu būdu. Tai leidžia išgauti geresnį rezultatą.

Gamintojas taip pat siūlo keletą priedų, kuriais galima pagerinti fotografavimo galimybes esant prastam apšvietimui. Vienas iš tokių – ZenFlash. Tai – XENON blykstė, kuri net 100 kartų šviesesnė nei įprastos LED blykstės telefonuose. Fotografuojant, galima reguliuoti blykstės galingumą priklausomai nuo objekto atstumo – nuo 0,5 iki 2,5 metrų. Tamsiu paros metu šis priedas tikrai pagerina nuotraukos kokybę, tačiau veikia jis šiek tiek lėtokai.

Asmenukių mėgėjai gali įsigyti Lolliflash – dviejų LED žibintų blykstę. Ji sukomplektuota su trimis skirtingais filtrais, kurie suteiks nuotraukoms norimą rezultatą. Blykstė su integruotu akumuliatoriumi, kurio turėtų pakakti 3000 nuotraukų ar 3 valandoms vaizdo įrašo.

Video kokybė telefone šiek tiek nuvilia – nėra OIS funkcijos ir galimybės filmuoti 4K raiška. Iš mano bandytų ir naudotų Nokia Lumia 1020, Sony Xperia Z5 ar Samsung Galaxy S6 Edge+ – „ASUS Zenfone 2“ kameros tikrai negalima laikyti telefono stipriąja puse. Gamintojui teks pasistengti ir pagerinti filmavimo kokybę, kad galėtų konkuruoti su didžiųjų gamintojų flagmanais.

Pigus, bet ne prastas

Mano nuomone, telefonas veikia tikrai puikiai. Tai, kad naudoja dvi SIM korteles – labai patogu, bent jau man. Džiugina greitas 4G mobilaus interneto palaikymas ir galimybė praplėsti atmintį su papildoma micro SD kortele.

Lyginant su kitais rinkoje esančiais modeliais, didžiulė 4 GB darbinė atmintis neleidžia telefonui strigti ir užtikrina sklandų programėlių darbą, kad ir kiek daug jų būtų instaliuota.

Dar vienas pranašumas, turintis patikti intensyviai naudojantiems telefoną – greitas jo įkrovimas, leidžiantis išsisukti nepavydėtinose situacijose, kai telefono baterija „miršta“ pačiu svarbiausiu momentu. 60 proc. telefono baterijos galima įkrauti vos per 40 minučių.

Suskaičiavus visus „ASUS Zenfone 2“ privalumus, jo kaina – 320 eurų – tampa dar vienu privalumu. Mat yra perpus mažesnė už kitų gamintojų panašaus kalibro modelių kainą.
Tiesa, šiam modeliui gan stipriai koją kiša kameros kokybė ir tai, kad telefono baterija – nekeičiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)