„Google“ Didžiosios Britanijos mokesčių vadovybei papildomai sumokės 3 proc. mokesčių, arba 130 mln. svarų (171 mln. eurų).

O štai Italija tvirtina, kad „Google“ nuo 2009 iki 2013 metų jai liko skolinga 227 mln. eurų nesumokėtų mokesčių. „Google“ 2014 metais Italijoje nuo šioje šalyje gautų pajamų – 54,4 mln. eurų – sumokėjo 2,2 mln. eurų mokesčių, praneša „Reuters“. Italijos ryšių priežiūros institucija mano, kad „Google“ pajamos Italijoje yra dešimteriopai didesnės.

„Google“ Didžiosios Britanijos mokesčių vadovybei sumokės 3 proc. mokesčių, arba 130 mln. svarų. Tačiau europarlamentarai tokį sandorį užsipuolė kaip „nesąžiningą konkurenciją“.

Komentatoriai sukritikavo pradinius George`o Osborne`o pareiškimus, esą šis mokesčių sandoris su Didžiąja Britanija yra „didelė sėkmė“. „Atrodo, kad G. Osborne`o „didžiulė sėkmė“ prieš „Google“ pavertė Didžiąją Britaniją Europos pajuokų objektu“, - sakė leiboristų parlamentaras Wesas Streetingas.

Opozicijos lyderis Jeremy Corbynas trečiadienį ministrui pirmininkui Davidui Cameronui per posėdį uždavė keturis klausimus, įskaitant vieną iš dirbančiojo, vardu Geoffas. „Geoffas atstovavo milijonams žmonių, kai manęs paklausė: „Ar galiu prisijungti prie schemos, pagal kurią man būtų taikomas toks pat mokesčių tarifas kaip ir „Google“?, - sakė J. Corbynas.

D. Cameronas nukreipė šį klausimą kita linkme ir dėl mažo „Google“ mokesčių tarifo apkaltino Tony Blairą, Gordoną Browną ir Alistairą Darlingą. J. Corbynas priminė J. Cameronui, kad jis yra ministras pirmininkas, šiuo metu atsakingas už mokesčių surinkimą.

Europos Parlamento Specialiojo sprendimų dėl mokesčių komiteto pirmininko pavaduotoja Eva Joly pareiškė, kad šis sandoris atrodo taip, tarsi Didžioji Britanija siektų tapti mokesčių rojumi.

Trečiadienį Europos konkurencijos komisarė Margrethe Vestager sakė, kad pradėtų tyrimą dėl „Google“ mokesčių mokėjimo praktikos, jei kas nors dėl jos pasiskųstų.

Škotijos nacionalinė partija nedelsiant išplatino pranešimą, kuriame nurodė, kad toks laiškas jau ruošiamas.

Europos Komisija trečiadienį turėjo paskelbti planus, kurie priverstų „Google“ ir kitas tarptautines bendroves mokėti daugiau mokesčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)