Virtualus muziejus atrodo panašiai kaipkaip „Google earth“, leidžia apsilankyti įvairiose muziejaus salėse. Virtualus muziejus sukurtas fotografuojant 3D panoramas, kurios virtualiame ture sukuria buvimo vietoje pojūtį.

Kiekvienoje atsiveriančioje menėje – ne tik galima apsižvalgyti aplink, bet ir perskaityti svarbiausią informaciją apie menę, joje esančius eksponatus, pamatyti joje vykusių įvykių nuotraukas.

Inovatyvi technologija

Projekto kūrėjai tvirtina, kad kuriant virtualią muziejaus erdvę Lietuvoje pirmą kartą panaudotos virtualių turų technologijos. Jų pagalba pristatomos muziejaus ekspozicijos ir sujungiama vaizdinė bei tekstinė informaciją.

Valdovų rūmų muziejaus Užsienio ryšių ir parodų skyriaus vyresnioji muziejininkė Gintarė Skujutė sakė, kad sukurtas unikalus eksponatų valdymo virtualioje erdvėje sprendimas, leidžiantis nesunkiai keisti ekspozicijų eksponatus. Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, virtualiose ekspozicijose gali būti daugiau eksponatų negu realiose, nors pati aplinka bei Valdovų rūmų interjeras nesikeičia.

Projektas kurtas bendradarbiaujant Valdovų rūmų muziejui ir viešoji įstaiga „3D Vilnius“.

Muziejus internete nemokamas

„Virtualius 3D turus kultūros įstaigoms darome nebe pirmą kartą, tačiau šiuo projektu stengėmės ne tik šviesti plačiąją visuomenę, tačiau ir sudaryti sąlygas senjorams, neįgaliems asmenims ir kitoms grupėms nors virtualiai aplankyti Valdovų rūmų muziejų. Tai jie gali padaryti neišeidami iš namų ir visiškai nemokamai“, – sakė „3D Vilnius“ direktorius Saulius Balsys.

Parengta edukacinių programų techninė bazė, jos gali būti vykdomos bendradarbiaujant su pedagogais ir aukštųjų mokyklų bendruomenėmis.

Jis tvirtino, kad vizualinės medžiagos yra pakankamai, kad būtų galima supažindinti su dalimi Valdovų rūmų muziejaus eksponatų.

Šiuo metu pažintinis pasivaikščiojimas verčiamas į užsienio kalbas, taip pat pildoma informacija apie eksponatus.

Virtuali ekspozicija po Valdovų rūmų muziejų yra pasiekiama Valdovų rūmų muziejaus tinklalapyje arba šiuo interneto adresu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)