„Teo“ įsigijo „Omnitel“ akcijas už 220 mln. eurų, neskaičiuojant įmonės turimų grynųjų pinigų ir skolų. 150 mln. eurų „Teo“ lygiomis dalimis po 75 mln. eurų paskolino SEB bankas ir „Danske Bank“. Dėl šio sandorio „Teo“ akcininkų struktūra išliks nepakitusi – „TeliaSonera“ ir toliau valdys 88,15 proc. akcijų, o kiti investuotojai – 11,85 proc. „Teo“ ir netiesiogiai „Omnitel“.

„Teo“ ir „Omnitel“ pradėtas kurti naujos kartos telekomunikacijų verslas atspindi globalią paslaugų konsolidavimo ir technologijų susiliejimo kryptį. Todėl jau šiemet savo klientams pasiūlysime pirmąsias paslaugas ir produktus, kurie bus sukurti negalvojant apie technologines takoskyras, o verslui – paprastą jų valdymą per klientų vadybininkus“, – sako „Teo“ ir „Omnitel“ vadovas Kęstutis Šliužas.

Po vienu stogu susipažinti su viena kitą papildančiomis integruotomis IT ir telekomunikacijų paslaugomis pirmieji turėjo galimybes Alytaus gyventojai. Lapkričio viduryje čia buvo atidarytas pirmasis eksperimentinis „Teo“ ir „Omnitel“ klientų aptarnavimo salonas.

Abiem bendrovėms nuo 2016 metų pradžios vadovauja gruodį „Teo“ valdybos patvirtinta nauja vadovų komanda. „Teo“ ir „Omnitel“ struktūrą sudaro verslo klientų, privačių klientų, technologijų, įmonių klientų procesų, rizikos valdymo, finansų, personalo, korporatyvinių reikalų ir teisės reikalų padaliniai.

„Teo“ teikia integruotas telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugas Lietuvos gyventojams ir verslui. Ilgametę patirtį telekomunikacijų versle turinti bendrovė itin didelį dėmesį skiria paslaugų kokybei ir klientų poreikiams.

Daugiau nei 88 proc. „Teo“ akcijų valdo telekomunikacijų bendrovė „TeliaSonera AB“. „Teo“ akcijomis prekiaujama „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržoje, o „TeliaSonera“ akcijos yra įtrauktos į „Nasdaq Stockholm“ ir „Nasdaq Helsinki“ vertybinių popierių biržų sąrašus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)