Tiesa, pagrindiniai herojai šiuo atveju, kaip bebūtų keista, yra „Samsung“ – būtent ši bendrovė savo telefonuose „Samsung Galaxy S6 Edge+“, palaikančiuose „LTE Cat. 9“ duomenų perdavimo technologiją, „atrakino“ tokią galimybę.

„Tele2“ skelbia, kad jų 4G++ ryšio paslaugas teikia 3 bazinės antenos (visos Vilniuje). Konkurentai „Omnitel“ praėjus kelioms minutėms suskubo pranešti, kad jų 4G++ taip pat veikia. Ir ne tik Vilniuje, o visuose penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Tiesa, tikslus bazinių stočių kiekis nėra skelbiamas.

Samsung Galaxy S6 edge+ pristatymas
4G++ technologijos ypatumas – gebėjimas agreguoti duomenų perdavimą iškart trijose dažnių juostose. 4G+ gebėjo agreguoti „tik“ 2 skirtingais dažniais perduodamus duomenis. Šiuo metu Lietuvos ryšio operatoriai naudoja 800, 1800 ir 2600 MHz dažnių juostas.

Esminis technologijos privalumas – gerokai išaugusi duomenų perdavimo sparta (375 Mbps). Tiesa, praktiškai pasiekiama sparta yra kiek mažesnė: „Omnitel“ pranešime spaudai rašoma, kad jų tinkle ne laboratorijos sąlygomis pasiekiama iki 330 Mbps sparta. Naujosios technologijos demonstracijoje, kurią prieš kelias savaites surengė „Tele2“, žurnalistai savo akimis įsitikino, kad įmanoma pasiekti 300 Mbps.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)