Iš esmės tai reiškia, kad kompiuteriai, kuriuose veikia senesnės operacinės sistemos ir kurie buvo suderinti taip, kad nebegautų pasiūlymo atsinaujinti į „Windows 10“, gavo naują nustatymų rinkinį ir panašu, kad vienas iš „Windows 7“ bei „Windows 8.1“ vartotojus pasiekęs atnaujinimas kiekvieną dieną patikrina, kad neatsirado trukdžių vėl ir vėl siūlyti „Windows 10“.

Tokią informaciją pateikė įrankio „GWX Control Panel“ kūrėjas. Jo platinamas įrankis yra skirtas atnaujinimo į „Windows 10“ blokavimui.

„Per Padėkos dienos savaitgalį pradėjau gauti pranešimus, kad „Windows Update“ „AllowOSUpgrade“ parametras pradėjo keistis į atnaujinimą leidžiančią reikšmę ir netgi jeigu būna sąmoningai pakeičiamas į atnaujinimą draudžiančią reikšmę, jis bent kartą per dieną vėl automatiškai perjungiamas“, – tvirtina Joshas Mayfieldas.

Kitaip tariant, „Windows 7“ ir „Windows 8.1“ kompiuteriai dabar vėl gali nesunkiai būti atnaujinti į „Windows 10“ ir panašu, kad nėra jokių kitų galimybių atnaujinimą sustabdyti, kaip tik rankiniu būdu atsisakyti naujos sistemos diegimo.

Visus šiuos pakeitimus „Microsoft“ senesniųjų sistemų naudotojams „įsūdė“ per įprastinius atnaujinimus ir, anot J. Mayfieldo, jei bandoma nesidiegti šio atnaujinimo, jis siūlomas vėl ir vėl.

„Microsoft“ tą patį atnaujinimą platino jau kelis kartus. Atnaujinimo pavadinimo jie nekeičia, bet kiekviena versija iš tikrųjų yra nauja, su naujomis dvejetainėmis rinkmenomis“, – sakė prieš „Windows 10“ platinimą pasisakantis aktyvistas.

Taigi, 2016 metais „Windows Update“ lange nuolat matyti pasiūlymą atsinaujinti į „Windows 10“ bus visai normalu – „Microsoft“ naujausią sistemą klasifikuos kaip „pasirenkamą“ atnaujinimą visiems. O vėliau klasifikacija bus pakeista į „rekomenduojamą“, todėl, jeigu norėsite palaikyti savo operacinės sistemos naujumą, bus sunkiau išvengti atsinaujinti be „Windows 10“ įdiegimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)