Išminties bombą D. Trumpas metė savo rinkiminės kampanijos susibūrime Pietų Karolinos valstijoje, ant lėktuvnešio „USS Yorktown“ denio. Anot jo, interneto uždarymas būtų tinkama priemonė sutrukdyti Daesh teroristams verbuoti JAV piliečius, kad šie vykdytų teroro išpuolius toje valstybėje.

„Dėl interneto netenkame daug žmonių. Turime užtikrinti, kad Billas Gatesas ir daugybė skirtingų žmonių gerai suprastų, kas iš tikrųjų vyksta. Turime su jais pasikalbėti apie tai, kad galbūt tam tikrose teritorijose reikėtų kaip nors uždaryti internetą. Kažkas, aišku, sakys „Oi, žodžio laisvė, žodžio laisvė“. Tai kvaili žmonės“, – savo išmintimi dalijosi radikalusis milijardierius, nusitaikęs į krėslą Ovaliniame kabinete.

Tiesa, kol kas sunku pasakyti, ar D. Trumpas tokiu būdu norėjo iškelti idėją, kad JAV valdžia turėtų imtis interneto cenzūros tam tikrose pasaulio valstybėse, ar jam tiesiog trūksta suvokimo, kaip sudaryta interneto struktūra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)