Visos šios priežastys gali būti visai patikimas galimų ryšio sutrikimų paaiškinimas, tačiau yra ir dar vienas paaiškinimas, apie kurį dar tikriausiai negirdėjote: o gal prisidegėte per daug kalėdinių lempučių?

Jungtinės karalystės telekomunikacijų reguliatorius „Ofcom“ skelbia, kad šventinių papuošimų skleidžiama elektrinė interferencija gali kelti triukšmą, kuriame pasimeta „Wi-Fi“ signalai. Ir tai – sezoninė problema: ryšio paslaugų teikėjai pastebi, kad šventiniu laikotarpiu jie gauna daugiau nusiskundimų dėl ryšio problemų, o žybsinčios lemputės, panašu, yra pagrindinė šio nusiskundimų padažnėjimo priežastis, rašo „The Verge“.

Tiesa, ši informacija nėra labai jau nauja, nes mobiliojo interneto patikimumą gali mažinti iš esmės bet koks elektrinis įrenginys. Technologijų bendrovė „Cisco“ yra skelbusi, kad taip pat interneto ryšio patikimumui kenkia „mikrobangų krosnelės, belaidžiai telefonai, „Bluetooth“ įrenginiai, belaidės vaizdo kameros, žaidimų kompiuterių belaidžiai pulteliai […] ir taip toliau“.

Sprendimų, galinčių sumažinti elektrinių įrenginių ir „Wi-Fi“ ryšio interferenciją, yra daugybė, tačiau kiekvieno jų taikymas gali būti skirtingas individualiose situacijose. Galbūt pakaktų pakeist kanalus, kuriais teikiamas „Wi-Fi“ ryšys (paprastai tam pakanka prieigos prie maršrutizatoriaus programinės įrangos), galbūt reikėtų įsigyti maršrutizatorių, išnaudojantį ne tokią „užgrūstą“ 5 GHz dažnių juostą, o galbūt tiesiog atsisakyti arba perkelti įrenginius, kurie kelia ryšio problemas. Gali būti, kad dėl šio straipsnio savo kalėdinę eglutę statysite toliau nuo maršrutizatoriaus. Bet kokia gi šventinė nuotaika, kai „Wi-Fi“ trūkinėja?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)