Jau prieš pristatymą bendrovės generalinis direktorius Žanas Klodas Biveris pranešė, kad mažmeninėje prekyboje „Tag Heuer Connected“ kainuos nuo 1500 dolerių.

Pristatyme metu buvo pažadėta, kad nusipirkus „Tag Heuer Connected“, per porą metų jį bus galima pakeisti į naują mechaninio laikrodžio modelį, kuris yra vertas 1500 dolerių ir išoriškai nesiskiria nuo „protingo“ laikrodžio. „Esame vienintelis prekinis ženklas, iš kurio galite įsigyti prijungtą laikrodį, o vėliau jį pakeisti įprastu“, – sakė Biveris.

Naujasis prietaisas veikia valdomas „Google Android Wear“ operacinės sistemos, todėl jo viduje rasite tą pačią programinę įrangą, kaip „Moto 360“ ar „Huawei Watch“, tačiau savo išore naujiena yra daug sudėtingesnis prabangus įrenginys titano korpuse (Titanium Grade 2). Laikrodyje „Tag Heuer Connected“ naudojamas „Intel Curie“ modulis su mažai energijos naudojančiu 32 bitų „Intel QuarkSE“ SoC, 384 kilobaitų Flash ir 80 kb SRAM atminties, bevielis Bluetooth 4.0 LE adapteris, šešių ašių kombinuotas jutiklis su akselerometru ir giroskopu, energiją taupantis DSP jutiklių masyvas ir belaidžio įkrovimo PMIC schema. Aparatūros platforma taip pat apima dviejų branduolių 1.6 GHz procesorių, 1 GB RAM ir 4 GB vidinės atminties, Wi-Fi 802.11 b/g/n modulį ir mikrofoną.

Laikrodžio skersmuo – 46 mm, korpuso storis – 12,8 mm, svoris – 52 g. Prietaisas atitinka IP67 apsaugos nuo drėgmės standarto reikalavimus. 1,5 colių įrenginio ekraną nuo pažeidimų saugo safyro stiklas. Ekrano rezoliucija yra 360 × 360 taškų, o pikselių tankis – 240 ppi.

Laikrodis turi GPS navigaciją, taip pat gali rodyti informaciją apie vartotojo buvimo vietos aukštį pagal jūros lygį ir fizinio aktyvumo rodiklius, įskaitant nueitų žingsnių skaičių ir įveikti atstumą. „Tag Heuer Connected“ suderinamas su „Android 4.3“, „iOS 8.2“ ir naujesnes OS naudojančiais prietaisais.

Bus pasiūlyti septyni naujienos spalvų variantai. Šią savaitę Niujorke bus parduodama tik tūkstantis „Tag Heuer Connected“ vienetų. Europoje prabangus išmanusis laikrodis turėtų pasirodyti šios savaitės pabaigoje.