„Android“ smarkiai išpopuliarėjo išmaniuosiuose telefonuose ir planšetėse, o „Chrome OS“ teko nišinio produkto vaidmuo, daugiausia santykinai pigiuose nešiojamuose kompiuteriuose, apibendrintai vadinamais „Chromebook‘ais“. Pasak laikraščio „The Wall Street Journal“, dabar šios dvi operacinės sistemos bus sujungtos į vieną.

Pasak šaltinio, kurį leidinys vadina „žmonėmis susipažinusiais su situacija“, produktas, kuris sujungia „Android“ ir „Chrome OS“ privalumus, bus išleistas 2017 metais, kartu su bendrovės „Google“, kuri neseniai tapo vienu „Alphabet“ holdingo padalinių, restruktūrizacija. Naujieną planuojama pademonstruoti kitų metų „Google I/O“ renginyje.

Išsamios informacijos apie Amerikos interneto milžinės „hibridą“ kol kas nėra, pranešama tik tai, kad nauja operacinė sistema, kuri neva kuriama jau dvejus metus, gaus prieigą prie „Google Play“.

Kaip savotišką įrodymą „The Wall Street Journal“ pateikė „Google“ vadovo Sundaro Pichai citatą, kuris praėjusią savaitę bendraudamas su analitikais sakė: „mobilieji įrenginiai kaip rūšis galiausiai susijungs su tuo, ką mes dabar vadiname staliniais kompiuteriais.“

Tačiau „Android“ ir „Chrome OS“ susiliejimas nereiškia, kad kiekvienos iš jų atskiras palaikymas dings. Svetainės „The Verge“ žurnalistai iš „Google“ atstovo sužinojo, kad abi operacinės sistemos ir toliau egzistuos.