„Nieko naujo ir esminio nepasakysime. Tendencijos džiuginančios. Mūsų skaičiai tą ir parodo: ketvirtą ketvirtį iš eilės paaugome sparčiau nei rinka“, – sakė įmonės rinkodaros vadovas Pranas Kuisys.

„Bitės“ pajamos, lyginant su tuo pačiu ketvirčiu prieš metus, augo 12 proc., nuo 31 iki 34,7 mln. eurų, EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją) taip pat augo 12 proc., nuo 9,1 iki 10,2 mln. eurų, klientų kiekis augo 3 procentais nuo 1,02 iki 1,05 milijono. EBITDA marža išliko stabili – 29 procentai.

Palyginimui, „Omnitel“ prieš savaitę skelbė, kad jų pajamos išaugo iki 34,2 mln. eurų, EBITDA – iki 9,1 mln. eurų.

Rinkos lyderiai ir toliau yra „Tele2“, pasiekę 44,2 mln. eurų ketvirčio pajamų ir 15,1 mln. eurų EBITDA.

P. Kuisio teigimu, pagrindinės finansinių rodiklių augimo priežastys buvo sparti 4G/4G+ tinklo plėtra, daugiau nei 150 proc. per metus išaugęs duomenų vartojimas, 9 proc. išaugęs verslo vartotojų kiekis. Šiek tiek prie pajamų augimo prisidėjo ir nauja interneto biurams paslauga, kuria jau naudojasi 400 įmonių. Bendrovės rinkodaros vadovas teigė, kad jų tinko infrastruktūros plėtra vykdoma netgi sparčiau nei planuota: jau dabar 4G/4G+ tinklas padengia 75 proc. visų Lietuvos gyventojų, o ateinančių metų pavasario gale jis turėtų būti net 90 procentų. Tinklo plėtra vykdoma kiek kitaip, nei tai daro konkurentai – „Bitė“ užtikrina ne tik nominalų teritorijos padengimą, bet ir kokybišką ryšį ir tik tada imasi kitos teritorijos.

„Beveik 10 procentinių punktų padidėjo kiekis žmonių, besinaudojančių išmaniaisiais. 82 proc. visų mūsų salonuose parduodamų telefonų yra išmanieji, didesnė dalis jų yra 4G. Net 4G+ telefonų nuperkama beveik 15 procentų“, – sakė P. Kuisys.

Mobiliojo interneto naudotojų segmente smarkiai auga 4G ryšio vartotojų dalis – ji per 4 mėnesius užaugo nuo 42 iki 72 tūkstančių vartotojų. O tai „ Bitei“ yra labai svarbu, nes 3G įrenginių vartotojai per mėnesį atsisiunčia vidutiniškai 1,05 GB, o 4G – net 2 GB. Nors esama ir tokių „lyderių“, kurie ir po 10 GB duomenų sunaudoja.

Paskirsčius duomenų suvartojimą pagal gyvenimo vietą, aiškėja, kad daugiau nei 70 proc. visų duomenų suvartojama didžiuosiuose 5 miestuose (nors juose gyvena tik 41 proc. visų šalies gyventojų), vien Vilniuje suvartojama – 38 procentai „Bitės“ duomenų, Kaune – 19 procentų, Klaipėjode – 9 procentai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)