Ne mažiau džiugina ir tai, kad nors bateliai bus pardavinėjami tik interneto aukcione, visi iš jų pardavimo gauti pinigai bus pervesi Martį suvaidinusio aktoriaus Michaelo J. Foxo fondui, finansuojančiam aktorių kamuojančios Parkinsono ligos tyrimus. Tiesa, prekyba kol kas dar nepradėta – ant aktoriaus kojų yra šiuo metu vienintelė tokių batelių pora, o aukcionai prasidės 2016 metais.

Pasirinkta gana įdomi šios futuristiškos avalynės pristatymo forma: aktorius mygtukų, įtaisytų į kulkšnį stabilizuojančią batelių dalį, veikimą pademonstravo JAV populiariame TV šou „Jimmy Kimmel Live“.

Socialiniame tinkle „Facebook“ patalpintoje žinutėje nurodoma, kad „Nike Air Mag“ batelių serijos pardavimai turėtų padėti surinkti netgi daugiau nei iki šiol rekordinius 9,4 mln. dolerių (tokią sumą pavyko gauti 2011 metais). Tikimasi, kad šie pinigai bent kažkiek padės Parkinsono ligos gydymo būdą sukurti „kol mes esame gyvi“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)