Neseniai „Microsoft“ išleido oficialią „Windows 10“ versiją. Šia proga „Gemius“ pasidomėjo, kurios operacinės sistemos dažniausiai įdiegtos Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Čekijos, Kroatijos, Rusijos, Slovakijos, Slovėnijos, Ukrainos ir Vengrijos internautų kompiuteriuose. Buvo analizuojami 2015 m. liepos duomenys, kurie remiasi vietiniu interneto srautu pasirinktoje šalyje.

„Windows 7“ populiariausia Rytuose

Paaiškėjo, kad „Windows 7“ yra lyderė visose tiriamose valstybėse. Didžiausio populiarumo ji sulaukė Ukrainoje (63%), Baltarusijoje (56%) ir Rusijoje (54%). Lietuvoje šiai „Windows“ versijai tenka 46% viso interneto srauto – tai yra mažiausiai iš visų Baltijos šalių.

„Windows“ konkuruoja su „Android“ ir „iOS“

Analizė atskleidžia, kad visose rinkose, išskyrus Rusiją ir Ukrainą, žymi srauto dalis tenka įvairioms „Android“ operacinių sistemų versijoms. Lietuva (23%) kartu su Slovakija (23%) ir Kroatija (34%) yra tarp šalių, kuriose ši operacinė sistema naudojama dažniausiai. Kroatija taip pat yra vienintelė šalis, kurioje tarp populiariausiųjų patenka „iOS“ (9%).

Vis dėlto šalia „Windows 7“ daugumoje šalių atsiduria ir kiti „Microsoft“ produktai – „Windows 8.1“ bei „Windows XP“. Taigi panašu, kad kol kas „Windows“ nesiruošia užleisti geriausių pozicijų Centrinės ir Rytų Europos regione.
Gemius infografikas - Windows OS
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)