O prasidėjus tiesioginei transliacijai „Samsung Electronics“ prezidentas J. K. Shinas Niujorke susirinkusiems žurnalistams ir per juos – visiems įmonės klientams sakė: „Klausome jūsų, pasitikime jumis ir klausydami jūsų kuriame naujus produktus. Kai pristatėme pirmąjį „Galaxy Note“, kai kurie žmonės sakė, kad esame bepročiai. Rašiklis? Milžiniškas ekranas? Na, gal šiek tiek bepročiai ir buvome“.

2011 metais, kai dominavo 3,5-4 colių įstrižainės ekranų išmanieji telefonai, pristatyta nauja milžiniško ekrano koncepcija pasaulį užkariavo tarsi gaisras perdžiūvusį mišką. Ir, pavyzdžiui, antrą šių metų ketvirtį telefonai, kurių ekranų įstrižainė yra 5 coliai arba daugiau, sudarė daugiau nei 44 proc. visų parduodamų išmaniųjų telefonų. „Drįstu prognozuoti, kad su šių įrenginių pristatymu bus persirista ir per 50 proc. ribą“, – sakė S. Skupas.

J. K. Shinas sakė, kad prieš dvejus metus pristatyta lenkto ekrano technologija padėjo „Samsung“ aplenkti konkurentus.

„Šiandien tęsiame kelionę didžiausių „Samsung“ sukurtų ekranų išmaniesiems įrenginiams kategorijoje“, – prodūrė jis.

Taigi, „Galaxy Note 5“: nugarėlė lenkta, ekranas – lygus. O rašiklyje atsirado nauja funkcija – jis išmoko „tarškėti“ kaip įprastinis šratinukas spaudant jo galą. Klasika!

Žinoma, tai pokštas – rašiklis iš tikrųjų aprūpintas ir naujomis funkcijomis: galimybe užsirašinėti priminimus ir ant užrakinto juodo ekrano, daugiau jautrumo lygių, daugiau funkcijų, prieinamų rašiklį laikant virš telefono ekrano.

„Galaxy S6 Edge+“, kaip nesunku atspėti iš pavadinimo, atrodo tarsi išvirkščias „Galaxy Note 5“: nugarėlė tiesi, o ekranas lenktas. „Galaxy S6“ reiškia, kad paveldėta nemaža dalis pavasarį pristatyta kiek mažesnio flagmano savybių, o „pliusas“ reiškia, kad įrenginys yra su dideliu 5,7 colių įstrižainės ekranu.

Abu naujieji telefonai yra daugeliu požiūrių yra labai panašūs: vienoda ekranų įstrižainė ir raiška (5,7 colio, „Quad HD“), vienodos kameros (16 mln. taškų jutiklis), vienodi procesoriai (8 branduoliai; 4 po 2,1 GHz ir 4 po 1,5 GHz – tokie patys, kaip „Galaxy S6 Edge“), vienodas darbinės atminties kiekis (4 GB!). Nuolatinės atminties kiekis – 32 arba 64 GB. Abiejuose telefonuose palaikoma ne tik LTE Cat.6, bet ir LTE Cat.9 technologija – tiesa, jos dar nenaudoja jokie ryšio operatoriai pasaulyje. Bet galima neabejoti – kažkada tikrai palaikys. O kažkas link didesnės mobiliojo interneto spartos juk turi stumtelėti...

Ankstesnių geriausių „Samsung“ telefonų kameros ir anksčiau buvo ganėtinai neprastos, taigi, korėjiečiai, matyt, nematė didelio poreikio dar kažką stipriai tobulinti. Todėl jutiklio taškų skaičiukai, lyginant su „Galaxy S6“ serijos įrenginiais, nesikeitė. Bet už tai atsirado nauja pagalbinė funkcija – aparatūrinis vaizdo stabilizavimas nuo šiol bus derinamas ir su programiniu vaizdo stabilizavimu. Bendras efektas, kiek galima spręsti pagal pristatymo vaizdo įrašą – tikrai neprastas. Nors pristatymo vaizdo įrašais nebūtina pasitikėti aklai.

Įdomiau tai, kad naujuosiuose telefonuose atsirado greitojo belaidžio krovimo funkcija: belaidžio krovimo būdu akumuliatorių (3000 mAh talpos) galima pilnai įkrauti vos per dvi valandas – visa valanda greičiau nei „Galaxy S6“ modelius. Kraunant laidu pilnas ekrano įkrovimas trunka 90 minučių, nuo 0 iki 50 proc. – 30 minučių. Ir smagu tai, kad „Samsung“ bendradarbiauja su tam tikrais prekybos tinklais – pavyzdžiui, „Starbucks“ ir „Ikea“ bei į jų staliukus sumontuoja belaidžio telefonų krovimo zonas. Lietuvoje vieninteliai tokie viešai prieinami belaidžio krovimo staliukai yra tik vienoje „Vero Cafe“ kavinėje, priešais „Samsung“ parduotuvę „Ozo“ prekybos centre Vilniuje. Nors „Samsung“ Lietuvos padalinio atstovai sakė, kad labai norėtų dėl belaidžio krovimo modulių montavimo pasikalbėti ir su ryšio operatoriais, ir su kavinėmis ar kitomis žmonių susibūrimo vietomis.

JAV ir Kanados parduotuvėse telefonus bus galima įsigyti jau rugpjūčio 21 dieną. O štai Lietuvoje (ir visoje Europoje) oficialiai įsigyti galėsime tik „Galaxy S6 Edge+“. Bent jau kol kas. „Šiuo metu sprendimo dėl prekybos „Galaxy Note 5“ Lietuvoje nėra“, – sakė S. Skupas. Jį bus galima įsigyti nuo rugsėjo 4 dienos. Modelis su 32 GB kainuos apie 799 eurus, su 64 GB atminties – 899 eurus. Išankstiniai užsakymai bus priimami jau nuo rugpjūčio 14 dienos – įrenginys pirmą oficialios prekybos dieną bus pristatytas į kliento nurodytą vietą.

O norinčius su šiais įrenginiais susipažinti ankstėliau, „Samsung“ jau nuo šio savaitgalio kviečia klientus į savo firminę parduotuvę Vilniuje, prekybos centre „Ozas“. Nuo kitos savaitės pradžios šiuos telefonus bus galima pačiupinėti ir didžiausiose, pagrindinėse ryšio operatorių parduotuvėse.

„Samsung Pay“ – dar pavasarį korėjiečių pristatyta paslauga, leidžianti atsiskaityti išmaniuoju telefonu tarsi plastikine kortele. Ir tam naudojama ne NFC technologija, reikalaujanti, kad pardavimo taškuose atsirastų nauji atsiskaitymo terminalai – „Samsung Pay“ teoriškai gali veikti visose prekybos vietose, kur priimamos plastikinės atsiskaitymo kortelės, pridedant telefoną prie kortelių skaitytuvo. Savaime suprantama, NFC terminalai – taip pat tinkami atsiskaitymui. Ir smagu tai, kad į tą patį telefoną galima „įrašyti“ visų pardavimo taškų lojalumo korteles. Kitaip tariant, tradicinė piniginė, prigrūsta plastikinių kortelių, ilgainiui gali tapti atgyvena, randama tik žmonių, kurie niekaip nesugeba atsisakyti mygtukinių telefonų, kišenėse.

Kol kas paslauga bus teikiama bendradarbiaujant tik su didžiaisiais P. Korėjoje ir JAV dirbančiais bankais ir prekybos tinklais.

O kodėl vėl apie tą patį, kas jau pasakota pavasarį? Todėl, kad paslauga P. Korėjoje pradės veikti rugpjūčio 20 dieną, o rugpjūčio 21 d. – JAV. Ir žadama, kad neilgai trukus šia paslauga galės naudotis ir Jungtinės Karalystės, Ispanijos bei kitų stambesnių Europos valstybių gyventojai. Tai gal ir mūsų kišenės netrukus nebebus plėšomos nuo kortelių išsipūtusiomis piniginėmis?

Specialių naujienų (tiesa, jau nebe per transliaciją iš Niujorko, o gyvai, iš Vilniaus) pasiūlyta ir Lietuvos vartotojams: „Samsung“ produktų specialistas Audrius Granickas pristatė išplėstą „Galaxy Care“ programą, išsivysčiusią iš siauresnės „Galaxy Screen Care“ programos. „Galaxy Care“ programa apims sudaužyto ekrano keitimą už mažesnę kainą (30 eurų vietoj standartinės 150-200 eurų už pirmą sudaužytą ekraną) ir nuo liepos teikiamą metų trukmės telefono draudimą nuo įrenginio paskandinimo (programa skirta tik „Galaxy S6“ šeimos įrenginių turėtojams). O naujausias šios programos priedas – sugedusį „Galaxy S6“ serijos įrenginį „Samsung“ taisymui paims iš kliento namų, laikinai suteikdami pakaitinį panašios klasės įrenginį (programa iš pradžių galios tik Vilniuje, Taline ir Rygoje).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)