„Yahoo“ žurnalisto Davido Pogue apžvalga žada, kad jūs įsimylėsite „Windows 10“ ir tikrai užsinorėsite atnaujinti savo sistemą, ypač atsižvelgiant į tai, kad „Windows 7/8.1“ vartotojams pirmus metus „Windows 10“ bus nemokama.

Daug patirties turintys kompiuterių naudotojai greitai pripras prie „Windows 10“, kadangi ji, iš esmės, yra ne kas kita, o „Windows 7“ su „Cortana“, naršykle „Edge“ ir nemažai kitų papildymų, tokių kaip „gyvos plytelės“ meniu „Start“.

Portalo „The Verge“ apžvalgininkas Tomas Warrenas „Windows 10“ įvertino 8,8 balo iš 10 galimų, o sistemą aprašo kaip sėkmingą pažįstamų „Windows 7“ bruožų ir „Windows 8“ naujovių apjungimą. Sistema dirba taip, kaip ir laukiama iš „Windows“, ir norint išmokti dirbti su meniu „Start“ nereikia specialių vartotojo instrukcijų.

Teigiami atsiliepimai pagrinde susiję su trimis aspektais: „Start“ meniu su „gyvomis plytelėmis“, bendra vartotojo sąsajos išvaizda ir darbo pojūčiu, o taip pat balso asistentu „Cortana“.

Aišku, dar ne viskas taip idealu, kaip norėtųsi, vis dar yra trūkumų, o dauguma programėlių vis dar nepalaiko „Windows 10“. Kai kurie apžvalgininkai rekomenduoja palaukti ir nediegti „Windows 10“ dar keletą savaičių, kol „Microsoft“ nepašalins didžiausių trūkumų, o trečių šalių kūrėjai neatnaujins savo programėlių.