Pirmadienį "Siemens" stebėtojų taryba rengia susirinkimą, kuriame svarstys mobiliųjų telefonų gamybos padalinio ateitį. Susirinkimo rezultatų laukiama jau antradienį.

Nė viena iš bendrovių dienraščio pranešimų nekomentuoja.

"Siemens" jau seniai skelbia norinti surasti partnerį savo mobiliųjų telefonų gamybos padaliniui, kuris kasdien netenka daugiau nei 1 mln. eurų ir per du ketvirčius pagal pardavimus tarp mobiliųjų telefonų gamintojų smuko iš ketvirtos į šeštą vietą.

Vokietijos bendrovei kilo kokybės problemų gaminant kai kuriuos savo mobiliuosius telefonus. Neigiamos įtakos jos veiklai turėjo ir kainų karas su didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja - Suomijos kompanija "Nokia".

Ne daug padeda ir tas faktas, kad daugiau nei pusė iš 10 tūkst. "Siemens" darbuotojų dirba Vokietijoje, kur atlyginimai yra gana dideli, o profsąjungos aršios.

Tačiau tvirtos pozicijos Europoje reiškia, kad "Siemens" gali tapti puikia Azijos mobiliųjų telefonų gamybos kompanijos, kuri siekia sparčiai plėtoti savo veiklą Senajame žemyne, partnere.

Tarp galimų "Siemens" mobiliųjų telefonų gamybos padalinio partnerių ar pirkėjų minimos ir Kinijos bendrovės "Ningbo Bird", su kuria Vokietijos įmonė jau bendradarbiauja Kinijoje, bei Pietų Korėjos kompanija "LG Electronics".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją