S.Jobsas kaip dovaną gavo asmeninį reaktyvinį lėktuvą “Gulfstream V”, kuris vertas 43,5 milijonų dolerių (174 mln.Lt). “Apple” taip pat kilniaširdiškai apmokėjo visus su dovana susijusius mokesčius, o tai atsiėjo dar 40,5 mln. dolerių (162 mln.Lt). Įdomu tai, kad sprendimą dėl lėktuvo priėmė “Apple” direktorių taryba dar 1999 metais, tačiau dovanos įteikimas dėl tam tikrų priežasčių buvo vis atidėliojamas. Praėjusiais metais S.Jobsas be savo simbolinio atlyginimo “dovanų” gavo “Apple” akcijų už 20 mln. dolerių (80 mln.Lt) - tai sudaro 5 procentus akcinio kapitalo.

Kiti “Apple” vadovai gauna normalų atlyginimą, o keturi aukščiausi vadovai po S.Džobso: finansų direktorius ir trys viceprezidentai be savo 440-600 tūkstančių dolerių (1760-2400 tūkst.Lt) per metus dar gavo ir po milijoną akcijomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją