M. Ubartas interviu leidiniui Forbes.kz sakė, kad tai yra dėsningas sprendimas, priimantis laikantis karjeros plano: iš pradžių jis dirbo „Tele2“ prekybos direktoriumi Lietuvoje, vėliau tapo „Tele2“ generaliniu direktoriumi Estijoje, tuomet buvo perkeltas į Kazachstaną, kur dirbo komercijos direktoriumi. „Dabar vėl noriu būti generaliniu“, – sakė M. Ubartas.

„10 metų grioviau didelių operatorių monopolius ir klupdžiau juos ant kelių. Dabar einu dirbti dideliam operatoriui, rinkos lyderiui, kad jokie kiti mindaugai negalėtų jo įvaryti į kampą. Einu ten, kur viskas jau suderinta ir dirbsiu tam, kad kiti operatoriai – „Beeline“ ir „Megafon“ – negalėtų atimti rinkos dalies“, – sakė humoro jausmo nestokojantis M. Ubartas.

Paskutiniu metu Tadžikistane vyko „Tele2“ ir „Kcell“ (taip pat priklausančio „TeliaSonera“ grupei) reklamos karai, kuriuos tiksliausiai būtų įvardinti abipusiu „trolinimu“: ant daugiaaukščio pastato atsiradus dideliam „Kcell“ logotipui netrukus greta jo atsirado reklaminis skydas su užrašu „rekomenduoja „Tele2“. Į tai atsakydami „Kcell“ pastatė trečią skydą – „Pagalvoti apie kokybę“. Manoma, kad vienas iš šio „trolinimo“ autorių buvo ir M. Ubartas, bet jis kukliai sako, kad idėjos sumanytojai – jo komanda, o ne jis pats: „Aš – komercinio bloko asistentas. Nesu despotas, aš normalus žmogus, kuris leidžia žmonėms gerai dirbti savo darbą. Rezultatas – toks, kurį matė daugelis. Reklaminį skydą „rekomenduoja „Tele2“ matė visame mūsų pusrutulyje, sulaukiau atsiliepimų ir iš Kinijos, ir iš Švedijos, ir iš Rusijos, ir iš kitur. Tai padarė komanda, kurios dalimi buvau ir aš. Ir su skausmu širdyje ją palieku. Bet komanda tapo savarankiška ir sugebės konkurentus mušti be manęs“.

"Kcell" ir "Tele2" reklamos kūrėjų karai Kazachstane (shymkent.kz nuotr.)
M. Ubartas DELFI telefonu sakė: „Jokio detektyvo čia nėra. Ir pagrindinė priežastis tikrai nebuvo pinigai – tai buvo asmeninis sprendimas, kuris man atrodo tinkamiausias“.

„Jeigu Lietuvoje mėgstama sakyti, kad darbdavys engia darbuotojus, tai galima sakyti, kad aš pabuvau engiamas vienų darbdavių ir dabar eisiu būti engiamas kitų“, – juokavo M. Ubartas. Bet surimtėjęs jis pridūrė: „Iki paskutinės darbo „Tele2“ minutės aš būsiu tos komandos narys ir darysiu viską, kad tai įmonei būtų kuo geriau, o nuo rugpjūčio pradžios stengsiuosi, kad būtų kuo labiau patenkinti „Tcell“ akcininkai, darbuotojai, klientai ir partneriai“.

Vadovavimą „Tcell“ M. Ubartas perims iš Mansuro Khamidovo, kuris taps „TeliaSonera“ viceprezidentu Eurazijos šalims.

Laikinai M. Ubartą „Tele2“ komercijos direktoriaus poste pakeis kitas lietuvis – Danielius Karpovičius, iki šiol buvęs Kazachstano „Tele2“ produktų vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)