Laiške raginama paspausti nuorodą į tinklalapį, kuriame neva yra O.bin Ladeno suėmimo nuotraukų. Tačiau iš tiesų tai kompiuterinis virusas. Tokių laiškų antivirusinės kompanijos "sugaudė" daugybę. Tačiau baiminamasi, kad susidomėjimas O.bin Ladenu ir jo gaudynėmis gali sukelti tikrą epidemiją.

Kelias tokio laiško versijas užfiksavo antivirusinės ir elektroninio pašto filtravimo bendrovės. Visose laiško versijose teigiama, kad naujienų kanalai, kaip CNN ar BBC, pranešė, kad buvo suimtas garsusis teroristas, ir rodo nuotraukas.

Vienoje laiško versijoje teigiama, kad paspaudę nuorodą vartotojai pamatys nuotraukas arba suėmimo vaizdo įrašą. Tačiau iš tiesų paspaudus nuorodą kompiuteris bus užkrėstas "Psyme" trojanu.

Trojanas yra programa, veikianti kompiuteryje, vartotojui to nežinant. Ji leidžia tvarkyti vartotojo kompiuterį kitam asmeniui.

Nors techniškai trojanas nėra virusas, bet jis priskiriamas tai pačiai, piktavališkų programų kategorijai. Trojanų yra daug rūšių, bet tipiškas trojanas leidžia naudotis kitam asmeniui jūsų kompiuteriu: leisti programas, nuskaityti duomenis, esančius jūsų kietajame diske.

Daugiausia šis trojanas gali pakenkti "Windows 2000", "Windows 95", "Windows 98", "Windows ME", "Windows NT", "Windows XP" ir "Windows Server 2003" operacinėms sistemoms, kuriose yra spragų.

Vartotojai raginami kuo greičiausia atnaujinti savo operacines sistemas, kad būtų "užkamšytos" operacinių sistemų spragos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją