Pasirinkimo kriterijai yra telefono paskirtis: „Google“ įvertina lankytojų atsakymus apie pagrindines įrenginio paskirtis (pvz., fotografavimas, naršymas internete, žaidimai, skambinimas, susirašinėjimas ar „stiliaus išreiškimas“) ir naudojimo atitinkamoms užduotims intensyvumą. O gavus reikiamus atsakymus, „Google“ šiek tiek pasvarsto ir pasiūlo kelis telefonus.

Iš pirmo žvilgsnio, tai yra labai naudingas produktas. Bet visai tikėtina, kad jis iš tikrųjų nelabai veikiantis, mat praktiškai nesvarbu, ką vartotojas benorėtų daryti su savo įrenginiu, jam beveik visais atvejais bus pasiūlyti du paties aukščiausio lygio aparatai („Samsung Galaxy S6 Edge“ ir „LG G4“) ir dar koks nors aparatas „įvairovei“.Gal tai ir natūralu – su tokiu techninių charakteristrikų rinkiniu abu įrenginiai sugeba visko ir daro tai labai gerai, nors ir kainuoja atitinkamai. Bet jeigu kainos kriterijų sugriežtintumėte iki „vidutinės“ arba „mažos“ kainos, ekrane išvystumėte kiek kitokius pasiūlymus.

Be kainos galima koreguoti ir dydžio ir paslaugų teikėjo kriterijus (pastarasis bus įdomus tik JAV gyventojams). Pavyzdžiui, pažaidus su šiais nustatymais „Google“ gali rekomenduoti net tokį egzotišką įrenginį, kaip „Kyocera Brigadier“ – aplinkos poveikiui itin atsparų vidutinio pajėgumo aparatą, kurį už patvarumą išgyrė išgyvenimo laukinėje gamtoje ekspertas Bearas Gryllsas.

Savaime suprantama, tikėtis, kad „Google“ siūlys rinktis „iOS“ ar „Windows Phone“ sistemų telefoną, nereikėtų – šiame rekomendacijų žaidime dalyvauja tik „Android“.

O ką šis įrankis siūlo Jums?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)