Įprasta šarminė baterija numatyta 1,5 V įtampai, bet vos tik jos įtampa naudojimo metu nukrenta iki 1,35 – 1,4V daugelyje prietaisų maitinimas nustoja veikti. „Batteriser“ sustiprina įtampą ir leidžia efektyviai panaudoti likusius 80 proc. baterijos įkrovimo.

Tokie prietaisai egzistavo ir anksčiau, bet B. Roohparvaro sukurtas modelis yra tiki 0,1 mm storio, todėl yra tinkamas naudoti daugelio prietaisų baterijų skyrių. „Batteriser“ gali prailginti baterijos darbo laiką 4,9 kartus, tokiuose prietaisuose kaip nuotolinio valdymo pulteliai ir 9,1 karto įvairiuose elektroniniuose žaisluose. Išradimas įtampos lygį nuo 0,6 V padidina iki 1,5 V – išsikrovusi baterija vėl veiks kaip nauja.

Pristatymo metu B. Roohparvaras pademonstravo kaip ant dviejų „mirusių“ baterijų uždėjus jo sukurtą plokštelę, kompiuterio „Bluetooth“ klaviatūra parodė 100 proc. įkrovimo lygį.

Daktaras Kiumarsas Parvinas iš San Jose universiteto patvirtina išradimo efektyvumą: „Mes išbandėme „Batteriser“ savo laboratorijoje ir nustatėme, kad prietaisas iš tikrųjų leidžia išnaudoti likusius 80 proc. energijos.“

Kūrėjas jau užpatentavo prietaisą ir birželio pabaigoje planuoja pradėti lėšų rinkimo kampaniją „Indiegogo“ minios finansavimo svetainėje. B. Roohparvaras tikisi, kad įrenginys bus pradėtas pardavinėti rugsėjo mėnesį. Keturių „Batteriser“ plokštelių pakuotė kainuos 10 JAV dolerių.