Kompiuteris aptiktas vienoje iš dėžių, kurias moteris po vyro mirties atvežė iš savo tuštinamo garažo, sakė perdirbimo centro „Clean Bay Area“ viceprezidentas Victoras Gichunas.

Garaže gulėjusią antikvarinę senieną perdirbimo centre palikusi moteris nenorėjo nei čekio už priduotas technologines atliekas, nei paliko savo kontaktinės informacijos. Ir tik praėjus kelioms savaitėms centro darbuotojai atidarė šias dėžes – vienoje iš jų buvo originalus „Apple I“ kompiuteris.

Leidinys „San Jose Mercury News“ informuoja, kad tai – vienas iš vos maždaug 200 pirmos kartos stalinių kompiuterių, kuriuos 1976 metais savo rankomis surinko Steve'as Jobsas, Steve'as Wozniakas ir Ronas Wayne'as.

„Negalėjome patikėti savo akimis. Manėme, kad tai klastotė“, – sakė V. Gichunas.

Atliekų perdirbimo centras kompiuterį už 200 000 JAV dolerių pardavė privačiam kolekcininkui, o kadangi bendrovė 50 proc. sumos už perparduotus daiktus grąžina buvusiems savininkams, V. Gichunas ieško moters norėdamas su ja pasidalinti „aukso puodu“.

Jis sakė prisimenąs, kaip moteris atrodo ir prašo jos grįžti bei atsiimti savo 100 000 JAV dolerių čekį.

„Kad nustatyčiau jos tapatybę man tereikės į ją pažvelgti“, – sakė atliekų perdirbimo centro atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)