Šaltinis pateikia konkrečius pavyzdžius, kai dalyvauja taip vadinamieji „atsarginiai žaidėjai“, kurių paslaugų anksčiau nereikėjo, o šiuo momentu jie gauna atlyginimą tiesiog už tai, kad nepereitų pas konkurentus ir nepradėtų vykdyti savų projektų.

Negana to, ant „atsarginių suolelio“ esantys žmonės jiems paskirtų darbų gali laukti savaitę, mėnesį ar net metus. Daugumoje atvejų ilgalaikį apmokamą poilsį gavę specialistai vėliau pakviečiami vykdyti tam tikrus projektus.

Tarp atsarginių, tame tarpe, yra ir specialistų, kurie kompanijoje Google turi tik simbolinį svorį. Pavyzdžiui, Salaras Kordestanis, anksčiau vadovavęs Youtube, šiuo metu užimą produktų padalinio vyriausiojo viceprezidento postą. Realybėje jo pareigas atlieka Google prezidento Larry Page‘o asmeninis patarėjas.

Tarp ryškiausių „atsarginių žaidėjų“ pavyzdžių įvardintas Brianas McClindonas. Specialistas, anksčiau atsakingas už Google Maps, kompanijoje Google jokiais darbais neužsiima jau daugiau nei pusę metų.

Google tikina, kad tokia aukštos kvalifikacijos specialistų apmokėjimo sistema, nors ir atrodo brangi, turi savo privalumų. Visų pirma, tai leidžia neieškoti reikiamų darbuotojų ir žymiai atpigina naujų projektų įgyvendinimą. Komanda formuojama iš tų, kurie yra pasiekiami ir pasiruošę dirbti.

Antra, formaliai neužimti specialistai patys sugalvoja naujų projektų, kurie vėliau realizuojami kompanijos viduje.