G3 buvo pirmasis viso pasaulio rinkoms pasiūlytas telefonas su „Quad HD“ raiškos ekranu – paskui juos tokios pačios raiškos ekranus į savo brangiausius telefonus pradėjo montuoti ir „Samsung“, HTC, „Motorola“. Be abejo, sąžininga būtų paminėti, kad patys pirmi telefoną su „Quad HD“ raiškos ekranu buvo „Vivo Xplay 3S“, tačiau šie įrenginiai buvo skirti tik Kinijos rinkai.

O šiemet pietų korėjiečiai nustebino „IPS Quantum Display“ technologijos ekranu, kuris pačių gamintojų įvardinamas kaip „gerokai lenkiantis „Quad HD“. Rimtų inovacijų įdiegta ir kamerų technologijose: telefone sumontuotas f/1,8 diafragmos lęšis kuris šviesos, pasiekiančios jutiklį, kiekį padidino net 80 procentų. Rimtų permainų įvyko ir pačioje telefono formoje: įrenginys yra šiek tiek lenktas. Na ir jau tikrai išskirtinis elementas: galima bus rinktis ne plastikines, ne metalines ir ne stiklines, o oda aptrauktas nugarėles!

„Norėjome sukurti į vartotoją orientuotą ir madingą prietaisą, kuris apjungtų realaus gyvenimo būsenas su naujosiomis technologijomis. Nuo telefono dizaino iki jo kameros, nuo ekrano iki realios vartotojo patirties – visa tai veiksniai, dėl kurių galime didžiuotis sukūrę ambicingiausią išmanųjį telefoną“, – teigia Juno Cho, „LG Electronics“ mobiliųjų komunikacijų bendrovės prezidentas ir valdybos pirmininkas.

Dizainas

LG itin daug dėmesio skyrė medžiagoms, iš kurių pagamintas naujasis flagmanas. LG G4 yra šešių skirtingų spalvų odinės rankų darbo apdailos. Odinių G4 viršelių spalvos yra sodrios, šiltų atspalvių. Oda yra ekologiška ir lengvai perdirbama, jai sukurti nenaudotos jokios cheminės medžiagos. Bus galima rinktis ir kitokią apdailą, pavyzdžiui, baltą keramikinį viršelį su 3D raštais, pilką kaltinio metalo ar blizgų auksinį viršelį.

Madingojo LG G4 dizaino sprendimas pavadintas „Slim Arc“, kurį pabrėžia subtilaus išlinkio ekranas. „Slim Arc“ technologija 20 proc. sustiprina telefono, jam ant grindinio nukritus ekranu žemyn, patvarumą, lyginant su įprastais išmaniaisiais telefonais. Be to, ši technologija užtikrina ir patogesnį bei saugesnį pojūtį laikant telefoną rankoje.

Kamera ir ekranas

Naujasis korėjiečių gaminys turėtų rimtai sudominti fotografavimo telefonu mėgėjus: gamintojai žada, kad kamera puikiai fiksuoja vaizdus net prastesnio apšvietimo sąlygomis (nors kas gi tuo nebando pasigirti pristatydamas naują telefoną?). Telefone yra atnaujinta optinio vaizdo stabilizavimo versija, kuri padvigubina kompensuojamų vibracijų amplitudę, be to, prie virpėjimo X bei Y ašimi kompensavimo pridėta ir Z ašis.

Fotografijos entuziastams LG pasiūlė pilnai rankinę kameros nustatymų kontrolę: pagal savo pageidavimus galima susiderinti fokusavimą, užrakto greitį, ISO nustatymus, išlaikymo lygį ir baltos spalvos balansą kiekvienai nuotraukai. Be to, nuotraukas galima išsaugoti ir RAW formatu, kuris, skirtingai nuo daugeliui įprasto JPEG formato, suteikia kur kas daugiau nuotraukų redagavimo laisvės.

LG G4 kamera komplektuojama su spalvos spektro jutikliu (CSS). CSS sustiprina spalvos tikslumą, aiškiai nuskaitydamas RGB spalvinės gamos vertes, atsižvelgiant į aplinkos šviesą, kaip ir į objektų atspindimus infraraudonuosius spindulius. Šis jutiklis naudoja surinktą informaciją reguliuodamas baltos spalvos balansą ir blykstės spalvą, kad pavyktų sukurti kuo artimesnius plikai akiai suprantamus vaizdus. Dėl šios technologijos raudona spalva daugiau nebeatrodys kaip šviesiai oranžinė, o balta – kaip balkšvai geltona.

Į G4 priekį LG įmontavo 8 MP raiškos kamerą, skirtą ryškiems, detaliems portretams ir grupinėms nuotraukoms. „Gesture Interval Shot“ funkcija keičia iki šiol naudotą „Gesture Shot“. Su naująja funkcija keturi kadrai padaromi per dvi sekundes, taip padidinant tikimybę užfiksuoti tobulą kadrą, net ir sunkiausiomis sąlygomis. Įjungti užraktą galima tiesiog dukart suglaudžiant delną prieš kamerą.

G4 yra su „IPS Quantum Display“ ekranu (5,5 colių įstrižainės), kurio spalvų reprodukcija yra 20 proc. geresnė, o šviesumas ir kontrastas pagerinti atitinkamai 25 ir 50 proc. Tai pirmasis „Quad HD“ raiškos ekranas su „Advanced In-Cell Touch“ (AIT) technologija, kuri sujungia skystųjų kristalų ir lietimui jautrų jutiklį į vieną sluoksnį. Tokiu būdu korėjiečiai pagerino spalvų atkūrimą ir padidino jautrumą lietimui. Naujasis ekranas yra sukalibruotas DCI (Digital Cinema Initiatives) spalvų standartams, kuriuos taiko pagrindinės Holivudo filmų studijos.

Visa kita

Telefone yra 3 tūkst. mAh talpos keičiama baterija. Apskaičiuota, kad ji veikia apie 20 proc. ilgiau nei G3 telefono. Be to, tai yra pirmas įrenginys pasaulyje su „Qualcomm Snapdragon 808“ procesoriumi. Jame yra 6 branduoliai: du spartieji „Cortex A57“, veikiantys 1,8 GHz dažniu ir 4 taupieji „Cortex A53“, kurių dažnis yra 1,44 GHz. Vaizdus apdoroja „Adreno 418“ procesorius.

Aparatas palaiko „LTE Cat6“ technologiją, kas reiškia, kad jis sugebės maksimaliai išnaudoti Lietuvoje veikiančių ryšio operatorių teikiamas 4G+ (LTE Advanced) galimybes.

Telefone yra gausybė naujų patobulintų programinių funkcijų, kurios pasiekiamos tik LG įrenginių naudotojams: greitasis kameros įjungimas, automatinis nuotraukų rūšiavimas į albumus, kalendorių „agregatorius“, sujungiantis duomenis iš visų telefono turėtojo naudojamų kalendorių ir socialinių tinklų ir panašiai.

Įsigijus telefoną vartotojui dvejiems metams dovanojama 100 GB papildomos vietos „Google Drive“ debesinėje duomenų saugykloje, be to, telefone jau įdiegtas „Google Office“ biuro programų paketas.

Telefoną jau dabar gali įsigyti vartotojai iš Pietų Korėjos. Gamintojai žada, kad netrukus juo bus prekiaujama ir dar 180 valstybių. Kaina kiekvienoje rinkoje bus derinama atskirai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)