„Digital Audio Broadcasting“ skaitmeninis radijas Norvegijoje jau dabar naudojamas itin aktyviai: šiuo režimu veikia 22 nacionalinės radijo stotys. Nacionalinių FM radijo stočių yra tik penkios. „TNS Gallup“ apklausos duomenys rodo, kad skaitmeninio radijo kasdien klauso 56 proc. Norvegijos gyventojų.

Nors Norvegija yra pirmoji valstybė pasaulyje, paskelbusi FM radijo „mirties datą“, perėjimas prie DAB standarto jau vyksta ir kitose Europos valstybėse, taip pat – Pietryčių Azijoje.

FM (Frequency modulation) radijas buvo patentuotas 1933 metais. Beveik šimtmetį tai buvo viena iš pagrindinių žinių ir muzikos skleidimo priemonių, tačiau akivaizdu, kad tai yra senstanti technologija: 2012 metų „Pew“ tyrimų centro atlikta apklausa parodė, kad nors 90 proc. amerikiečių vis dar klauso „senovinio“ AM/FM radijo bent kartą per savaitę, vis daugiau žmonių analoginį radiją keičia į vien internetu vykdomas transliacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)